Uiteindelijk is Rabelink vrijdag tot overeenstemming gekomen met de curator. ‘Het doel is om zoveel mogelijk van de medewerkers en klanten van Leusink te behouden. Daarnaast komt het wagenpark van Leusink in handen van Rabelink’, aldus de nieuwe eigenaar in een toelichting. De werkzaamheden van Leusink gaan per direct over naar de vervoerder uit de Gelderse plaats Wehl.

Personeel

Met de overname wil Rabelink invulling geven aan zijn groeidoelstelling, Ook geeft het bedrijf aan zoveel mogelijk werknemers en klanten mee over te nemen, meldt Alwin Schweckhorst, algemeen directeur van Rabelink. De gesprekken over de overgang van personeel vinden zo snel mogelijk plaats.

Vrijdag heeft Rabelink zich bij de medewerkers van Leusink gepresenteerd. ‘Zaterdag en begin volgende week gaan hr-manager Raoul Schepers en zijn team om de tafel met alle 45 personeelsleden van Leusink. Vanaf maandag zal contact opgenomen worden met de klanten om de verdere procedure te bespreken.’

Tekst loopt door onder foto.

Ook Michel van de Molen, woordvoerder van Leusink Logistics, is te spreken over de vlotte afwikkeling. ‘We zijn heel blij dat we zo snel een serieuze partner hebben kunnen vinden, die deze moeilijke taak op zich kan nemen. We zijn ervan overtuigd dat onze klanten en medewerkers bij Rabelink in goede handen zijn.’

Zelf faillissement aangevraagd

De directie van Leusink Logistics besloot afgelopen week om zelf het faillissement aan te vragen. Het bedrijf zag geen andere uitweg meer en wilde voorkomen dat de schuldenlast nog verder zou oplopen. De directie noemde de dunne marges en de beperkte schaalgrootte van het bedrijf als belangrijkste redenen voor het bankroet.

Leusink is in de zomer van 2017 ook al failliet verklaard. Toen is ook een doorstart gemaakt. Medio 2019 werd zelfs Dieperink Transport uit Zutphen overgenomen. Toch kon die schaalvergroting het nieuwe faillissement niet voorkomen.