Volgens Arjan de Jong, manager Vervoer van CB, leent elektrisch vervoer zich goed voor de binnenstad van Amsterdam. ‘We  hebben daar veel leveradressen en maken weinig kilometers tussen de leveringen door.’

De overgang op elektrisch vervoer in Amsterdam past ook in de ambitie van het bedrijf om dit jaar 40% van de CO2-uitstoot te reduceren en verder de emissie van fijnstof met 80% terug te brengen in het vervoer ten opzichte van 2015.

Lng en Euro 6

Deze doelstelling wil CB realiseren door de aanschaf van elektrische voertuigen, het slimmer inzetten van vervoerspartners en het gebruik van lng- en Euro 6-auto’s. Verder is er de samenwerking met partijen als Parcls, Cityhub en Stadsdistributie Zutphen die alle rijden met elektrisch vervoer.

De logistiek dienstverlener verwacht in het voorjaar nog twee vrachtwagens op cng en een elektrische vrachtwagen aan het wagenpark toe te voegen. Ook wil het de samenwerking met duurzame stadsdistributeurs verder uitbreiden.