DKV vergroot Europees aanbod lng tot 100 stations

Lng tanken

DKV heeft zijn lng-acceptatienetwerk onlangs uitgebreid tot de mijlpaal van 100 stations. Het netwerk strekt zich nu uit over zes Europese landen en maakt DKV de grootste aanbieder van lng in Europa.

Rijden op aardgas in vloeibare vorm leidt tot 28 procent minder co2-uitstoot dan conventionele brandstof. Daarom geven veel landen fiscaal voordeel aan vervoerders die op lng rijden.

Zwaar transport

‘Dankzij de uitbreiding van ons lng-acceptatienetwerk tot 100 stations kunnen we met name klanten die werkzaam zijn op het gebied van zwaar en internationaal transport een duurzaam alternatief voor conventionele brandstof bieden’, aldus Sven Mehringer, Managing Director Energy & Vehicle Services bij DKV Mobility.

Afhankelijk van de wetgeving van het betreffende land moeten chauffeurs eerst een registratie- en certificeringsprocedure doorlopen om lng te kunnen tanken. Dat kan ook via e-learning. Jaarlijks neemt DKV Mobility door heel Europa zo’n 5.000 tankstations in zijn netwerk op, en zodoende is het totale netwerk kort geleden tot ruim 60.000 stations uitgebreid.

DKV vergroot Europees aanbod lng tot 100 stations | NT

DKV vergroot Europees aanbod lng tot 100 stations

Lng tanken

DKV heeft zijn lng-acceptatienetwerk onlangs uitgebreid tot de mijlpaal van 100 stations. Het netwerk strekt zich nu uit over zes Europese landen en maakt DKV de grootste aanbieder van lng in Europa.

Rijden op aardgas in vloeibare vorm leidt tot 28 procent minder co2-uitstoot dan conventionele brandstof. Daarom geven veel landen fiscaal voordeel aan vervoerders die op lng rijden.

Zwaar transport

‘Dankzij de uitbreiding van ons lng-acceptatienetwerk tot 100 stations kunnen we met name klanten die werkzaam zijn op het gebied van zwaar en internationaal transport een duurzaam alternatief voor conventionele brandstof bieden’, aldus Sven Mehringer, Managing Director Energy & Vehicle Services bij DKV Mobility.

Afhankelijk van de wetgeving van het betreffende land moeten chauffeurs eerst een registratie- en certificeringsprocedure doorlopen om lng te kunnen tanken. Dat kan ook via e-learning. Jaarlijks neemt DKV Mobility door heel Europa zo’n 5.000 tankstations in zijn netwerk op, en zodoende is het totale netwerk kort geleden tot ruim 60.000 stations uitgebreid.