GVT eerste die voorrang heeft bij slimme verkeerslichten Tilburg

IVRI's

GVT Transport is de eerste transporteur die aangesloten is op de slimme verkeerslichten (IVRI’s) op de randwegen van Tilburg. Aan de N260 en N261 staan 21 slimme stoplichten opgesteld.

In 2015 startte gemeente Tilburg met de voorbereiding voor de plaatsing van de slimme verkeerslichten. De installatie volgt nadat uit simulaties bleek dat de IVRI’s de verkeersveiligheid vergroten. Voor het wegvervoer zijn er volgens de initiatiefnemers efficiëntievoordelen.

De Tilburgse transporteur GVT is sinds februari verbonden met de verkeerslichten. Volgens Armand Schuffelers, general manager Benelux bij GVT zijn de ervaringen bij chauffeurs positief. ‘Niet alleen omdat ze prioriteit krijgen, maar ook vanwege de tijdige melding of dit wel of niet mogelijk is. Zo weten de chauffeurs waar ze op kunnen rekenen. Daarnaast ervaren ze meer rust tijdens het rijden. Voor ons als GVT is, naast de tevredenheid van de chauffeurs, ook belangrijk dat het uiteindelijk bijdraagt aan efficiënter, veiliger en schoner rijden.’

CTC

Het gebruik van iVRI’s is een van de toepassingen binnen het landelijke programma Connected Transport Corridors (CTC). Behalve in Tilburg zijn er ook projecten in Amsterdam, het Westland en het Rotterdamse havengebied.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement

GVT eerste die voorrang heeft bij slimme verkeerslichten Tilburg | NT

GVT eerste die voorrang heeft bij slimme verkeerslichten Tilburg

IVRI's

GVT Transport is de eerste transporteur die aangesloten is op de slimme verkeerslichten (IVRI’s) op de randwegen van Tilburg. Aan de N260 en N261 staan 21 slimme stoplichten opgesteld.

In 2015 startte gemeente Tilburg met de voorbereiding voor de plaatsing van de slimme verkeerslichten. De installatie volgt nadat uit simulaties bleek dat de IVRI’s de verkeersveiligheid vergroten. Voor het wegvervoer zijn er volgens de initiatiefnemers efficiëntievoordelen.

De Tilburgse transporteur GVT is sinds februari verbonden met de verkeerslichten. Volgens Armand Schuffelers, general manager Benelux bij GVT zijn de ervaringen bij chauffeurs positief. ‘Niet alleen omdat ze prioriteit krijgen, maar ook vanwege de tijdige melding of dit wel of niet mogelijk is. Zo weten de chauffeurs waar ze op kunnen rekenen. Daarnaast ervaren ze meer rust tijdens het rijden. Voor ons als GVT is, naast de tevredenheid van de chauffeurs, ook belangrijk dat het uiteindelijk bijdraagt aan efficiënter, veiliger en schoner rijden.’

CTC

Het gebruik van iVRI’s is een van de toepassingen binnen het landelijke programma Connected Transport Corridors (CTC). Behalve in Tilburg zijn er ook projecten in Amsterdam, het Westland en het Rotterdamse havengebied.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement