Van Herk was hiervoor werkzaam bij Rabobank Nederland, achtereenvolgens als interim directeur, programmamanager en als hoofd organisatieontwikkeling. Eerder werkte zij onder andere als directeur reisinformatie bij de Nederlandse Spoorwegen.

Van Herk studeerde rechten. Ze promoveerde op het onderwerp ‘arbeidsvoorwaardenvorming in het beroepsgoederenvervoer over de weg op Europees niveau’. Het vak van vrachtwagenchauffeur is voor Van Herk niet onbekend. ‘Met een vader op de vrachtwagen groeide ze op met een flinke dosis affiniteit voor de sector’, meldt STL.

Zij-instromen

Afzwaaiend directeur De Vries stond de afgelopen zes jaar aan het roer van STL. Hij stond aan de wieg van een aantal STL-campagnes om vrachtwagenchauffeurs te laten zij-instromen in de sector.

STL is een uitvoeringsorganisatie van de sociale partners TLN, VVT, FNV Transport en Logistiek en CNV Vakmensen en wordt gefinancierd door SOOB.