Op de bijna 12 hectare grote ‘Hegelmann Hub’ in Polen, vlakbij de Duitse stad Görlitz, verrijzen behalve het hotel ook kantoren, een werkplaats een truckwash en andere voorzieningen. Het project moet in 2022 klaar zijn.

Met de investering speelt Hegelmann in op de aangescherpte regels voor rij- en rusttijden en de terugkeerplicht voor chauffeurs en voertuigen, vastgelegd in het Mobiliteitspakket van de EU. Zo hebben chauffeurs het recht om elke vier weken terug te keren naar hun woon- of vestigingsplaats om een ​​wekelijkse rusttijd van ten minste 45 uur te nemen.

Wagenpark

Hegelmann beschikt over een wagenpark met meer dan 4.000 voertuigen. Daarvan zijn er 2.000 actief in Polen.

Hegelmann Group is een internationale transportdienstverlener met het hoofdkantoor in het Duitse Bruchsal. In Nederland is er een vestiging in Eindhoven. Het familiebedrijf is opgericht in 1998 en telt ruim 7.000 medewerkers en 26 vestigingen.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement