Nooteboom kreeg de prijs maandag uit handen van minister Barbara Visser van Infrastructuur en Waterstaat.

De 50-jarige Marinka Nooteboom is sinds 2012 ceo van het familiebedrijf, dat in 1881 werd opgericht. Ze was sinds 2011 lid van de directie. Nooteboom behoort tot de vijfde generatie die aan het hoofd staat van de trailerbouwer. Eerder vervulde ze verschillende functies bij F. van Lanschot Bankiers en ING Bank.

Trailers

Nooteboom Group produceert trailers voor het vervoer van bijvoorbeeld bouwmachines, brugdelen, kraandelen en vleugels van windmolens. Het bedrijf exporteert trailers naar ruim 100 landen, waarbij Europa de belangrijkste afzetmarkt is.

Nooteboom Groep noteerde de afgelopen jaren een omzet van rond de 100 miljoen euro. Naast het hoofdkantoor in Wijchen heeft Nooteboom nog een aantal verkoopkantoren in Europa. Het concern telt 450 werknemers.

Ondernemersprijs

De Prix Veuve Clicquot, Bold Woman Award, geldt als de belangrijkste ondernemersprijs voor zakenvrouwen in het Nederlandse bedrijfsleven en heeft tot doel vrouwelijk ondernemerschap te stimuleren.

De jury van prijs staat onder leiding van Annemarie Jorritsma en bestaat verder uit VNO-NCW-voorzitter Ingrid Thijssen, voorzitter Jacco Vonhof van MKB-Nederland, ABP-bestuurder Corine Wortmann-Kool en voormalig zakenvrouw van het jaar Mireille Kaptein.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding