A4 in Brabant deels dicht door vrachtwagen met gevaarlijke stof

titaniumdioxide

De snelweg A4 is in beide richtingen dicht tussen knooppunt Markiezaat in Woensdrecht en de Belgische grens door een ongeval met twee vrachtwagens, waarvan één een gevaarlijke stof vervoerde. De stof vormt geen gevaar voor de omgeving, benadrukt veiligheidsregio Midden- en West-Brabant. Rijkswaterstaat verwacht nog enkele uren bezig te zijn met het schoonmaken van de weg.

Door een nog onbekende reden reed één van de vrachtwagens de andere aan. De aangereden vrachtwagen stond stil op dat moment. Door de aanrijding werd de laadruimte van de stilstaande wagen opengereten. De wagen vervoerde vijftien grote zakken met het poeder titaniumdioxide, een stof die onder meer in zonnebrandcrème wordt gebruikt. Vijf van deze zakken zijn gescheurd.

Titaniumdioxide kan bij aanraking voor prikkende ogen en ook voor huidirritatie zorgen. Vier mensen zijn met de stof in aanraking gekomen. Deze mensen zijn door ambulancepersoneel behandeld en zijn “goed aanspreekbaar”, volgens de veiligheidsregio. Brandweerlieden zijn ter plaatse en voorkomen dat het poeder wegwaait.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement

A4 in Brabant deels dicht door vrachtwagen met gevaarlijke stof | NT

A4 in Brabant deels dicht door vrachtwagen met gevaarlijke stof

titaniumdioxide

De snelweg A4 is in beide richtingen dicht tussen knooppunt Markiezaat in Woensdrecht en de Belgische grens door een ongeval met twee vrachtwagens, waarvan één een gevaarlijke stof vervoerde. De stof vormt geen gevaar voor de omgeving, benadrukt veiligheidsregio Midden- en West-Brabant. Rijkswaterstaat verwacht nog enkele uren bezig te zijn met het schoonmaken van de weg.

Door een nog onbekende reden reed één van de vrachtwagens de andere aan. De aangereden vrachtwagen stond stil op dat moment. Door de aanrijding werd de laadruimte van de stilstaande wagen opengereten. De wagen vervoerde vijftien grote zakken met het poeder titaniumdioxide, een stof die onder meer in zonnebrandcrème wordt gebruikt. Vijf van deze zakken zijn gescheurd.

Titaniumdioxide kan bij aanraking voor prikkende ogen en ook voor huidirritatie zorgen. Vier mensen zijn met de stof in aanraking gekomen. Deze mensen zijn door ambulancepersoneel behandeld en zijn “goed aanspreekbaar”, volgens de veiligheidsregio. Brandweerlieden zijn ter plaatse en voorkomen dat het poeder wegwaait.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement