Waberer’s gaat de voertuigen gebruiken voor internationaal transport en bij zijn dochterondernemingen, zoals het Poolse Link. De eerste vijf nieuwe DAF’s van het type XG zijn al in gebruik genomen, meldt Waberer’s.

Volgens Waberer’s-ceo Zsolt Barna is de bestelling onderdeel van een programma om het wagenpark van Waberer’s te moderniseren. Met de koop daalt de gemiddelde leeftijd van de vloot naar twee jaar.

Vlootvernieuwing

Tegelijkertijd werkt Waberer’s al langer aan het inkrimpen van zijn wagenpark. Dat omvatte in het derde kwartaal 2.768 trucks. Enkele jaren geleden waren dat er nog 4.500.

Waberer’s maakt al sinds 1996 gebruik van DAF-vrachtwagens en heeft sindsdien ruim 3.000 voertuigen gekocht bij de Eindhovense fabrikant. Beide partijen gaan naar eigen zeggen vanaf volgend jaar nauw samenwerken om het zero-emissieprogramma van de Hongaarse transportbedrijf vorm te geven.

Orderboek

Met de bestelling van Waberer’s loopt het orderboek van DAF verder vol. Vorige maand maakte een andere Oost-Europese transportreus, Girteka, al bekend een grote order te plaatsen. De Litouwse transporteur heeft een investeringsprogramma opgetuigd waarvan 145 miljoen euro voor vernieuwing van de vloot is gereserveerd.

De vernieuwde generatie DAF XG is de eerste truck die gebruik maakt van nieuwe EU regels over maten en afmetingen. De trekkers hebben een rondere, meer aerodynamische voorkant zonder dat dit ten koste gaat van de binnenruimte. Dat zou leiden tot brandstofbesparingen tot 10%.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement