Algemeen directeur Ad Hoefkens en commercieel directeur Dirk Jan van Schaik houden de overige aandelen (33,3%) en vormen samen met technisch directeur Dick Millenaar, die terugtreedt als aandeelhouder, de dagelijkse leiding van het bedrijf.

Verduurzaming asfalttransport

De bouwbedrijven zijn vaste klant bij het transportbedrijf en stellen dat ze het belang in het transportbedrijf hebben genomen om ‘te investeren in verduurzaming van het asfalttransport’. ‘Beide partijen staan voor de uitdaging de logistiek van het bouwproces verder te verduurzamen met onder meer de inrichting van emissieloze bouwplaatsen en het verder reduceren van de CO2-uitstoot en stikstof van transport en materieel.’ Volgens Bart Smolders, directievoorzitter Heijmans Infra, staan bouwers en bouwbranche ‘voor grote uitdagingen die we alleen samen kunnen slechten’.

De deelname van participatiemaatschappij GLBN als aandeelhouder zorgt er volgens de bedrijven daarnaast voor, dat Millenaar & Van Schaik toegang krijgt ‘tot andere markten dan enkel de grond-, weg- en waterbouwsector, waarmee beter kan worden gedaan aan risicospreiding’.

Millenaar & Van Schaik is volgens de bedrijven al een bedrijf dat ‘in de transitie van fossiel naar duurzaam transport een vooraanstaande rol wil spelen’. Het transportbedrijf voegde de daad eerder dit jaar al bij het woord door als een van de eerste klanten van het Groningse bedrijf Hyzon tien waterstof-kiepwagens aan te schaffen. Daarnaast heeft de vervoerder in samenwerking met Volvo een vijfassige vrachtwagen ontwikkeld die qua afmetingen kleiner maar qua laadvermogen gelijk is aan een traditionele vrachtwagen, wat volgens de initiatiefnemers een positief effect heeft op het milieu.

Commercieel directeur Dirk Jan van Schaik van Millenaar & Van Schaik stelt dat de ‘nieuwe, financieel sterke aandeelhouders’ ervoor zorgen dat ‘de continuïteit van ons transportbedrijf en die van het asfaltvervoer’ gewaarborgd wordt.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement