Group Van Loon is gespecialiseerd in het transport, reinigen, herstellen en opslag van tankcontainers op de Antwerpse Linker- en Rechteroever. Het bedrijf stelt 130 mensen tewerk en realiseerde in 2021 een jaaromzet van 20 miljoen euro. Over de financiële afspraken rond de overname bleven beide partijen discreet.

‘De voorbije jaren hebben we geïnvesteerd in de vernieuwing en uitbreiding van onze Seveso-site in Zwijndrecht’, zegt oprichter en CEO Jo Van Moer. ‘Met de nieuwe afvullijnen en ADR-hallen breiden we onze diensten voor de chemiesector verder uit. Dankzij de overname van Serves Loon verdubbelen we ook onze capaciteit in de bulk- en tankcontainers.’

Zowel het transportafwikkeling als opslag, opwarmen, afvullen, reinigen, controleren en het herstellen van de tankcontainers worden op een enkele locatie in Zwijndrecht uitgevoerd. Dit bespaart de klanten vervoerskosten en tunneltoeslagen. Het optimaliseren van deze transporten brengt ook een belangrijke milieuwinst met zich mee. Jo Van Moer wil op korte termijn dezelfde dienstverlening aanbieden op Rechteroever.

Van Moer Logistics bestaat sinds 1990. Vandaag beschikt het met 2.000 medewerkers over 27 locaties in België, Duitsland en Roemenië, over 500 vrachtwagens, 480.000 m² aan magazijnoppervlakte en negen binnenschepen.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement