De accijnsverlaging geldt drie maanden vanaf 1 juni, waarna brandstofaccijnzen weer zullen stijgen, zo heeft de Duitse regering bekendgemaakt. De dieselprijs ligt in Duitsland op nu nog op ongeveer hetzelfde niveau als in Nederland, net boven de 2 euro. Door de maatregel komt de Duitse pompprijs vanaf woensdag fors onder het Nederlandse prijsniveau te liggen.

Benzine

Voor de benzineprijs is dat verschil nog groter doordat er een hap van 30 cent van de literprijs afgaat. Duitse benzine wordt daardoor ongeveer 50 cent per liter goedkoper dan de prijs aan de pomp in Nederland.

De accijnsverlaging is onderdeel van een pakket aan maatregelen van de Duitse regering om huishoudens en bedrijven te helpen met de sterk gestegen energieprijzen door de oorlog in Oekraïne.

Nederland heeft sinds 1 april lagere brandstofaccijnzen. Sindsdien is benzine 17 cent per liter goedkoper en diesel 11 cent. De kostenverlaging loopt door tot 31 december.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement