De Volta Zero is ontworpen voor stadsdistributie en heeft een bereik van 150-200 kilometer. DB Schenker zal de 16-tonner in een aantal Europese steden inzetten om goederen te vervoeren van distributiecentra naar steden.

DB Schenker heeft 1500 trucks van Volta besteld. De Duitse logistieke dienstverlener is daarmee de grootste afnemer van de Volta Zero. In totaal zegt Volta al 6500 bestellingen te hebben binnengesleept ter waarde van 1,4 miljard euro. Eerder dit jaar werd bekend dat Volta Trucks ongeveer 300 miljoen euro had opgehaald met financieringsrondes voor het opstarten van een serieproductie van elektrische voertuigen.

Steyr Automotive

Volta gaat de trucks produceren in een fabriek van Steyr Automotive, in het gelijknamige dorp in Oostenrijk. Het bedrijf heeft een capaciteit van 14.000 trucks per jaar gereserveerd voor Volta.

Het eerste voertuig van het model Zero rolde vorige week van de band in Steyr. De truck maakt deel uit van een pilotvloot, die door klanten getest zal worden in de resterende maanden van 2022 en de eerste helft van 2023. De serieproductie van de Zero moet in 2023 aanvangen.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement