Dat schrijft de politie van Aalsmeer en Uithoorn op Facebook. De controle was een samenwerking tussen de politie van Aalsmeer-Uithoorn, de afdeling Infrastructuur van de politie Amsterdam en het Team Transportcriminaliteit.

Omdat het afnemen van drugstests per chauffeur al snel anderhalf tot twee uur in beslag neemt, kon de politie niet meer dan dertig bestuurders controleren. Er zijn nog wel bekeuringen voor andere overtredingen uitgedeeld.

Lijntje

‘De bloedtest zal uitwijzen of, en hoeveel, die waardes zijn overschreden’, voegt de afdeling Infrastructuur van de politie van Amsterdam er nog aan toe op Twitter. ‘Een chauffeur gaf al direct toe dat hij een lijntje neemt voor het werk om de dag door te komen.’

Of de bestuurders daadwerkelijk onder invloed van drugs reden, zal blijken uit het laboratoriumonderzoek. De resultaten daarvan laten gemiddeld zes weken op zich wachten.