Door de overname is Knight-Swift opgeklommen naar de derde plek in het wegvervoer in de VS met een eigen truckpark van ruim 25.000 trekkers en 93.000 opleggers.

Daarvan worden er 7.200 trucks en 14.400 opleggers geleverd door U.S. Xpress. In totaal gaat het bij de koop om 10.400 werknemers, waarvan 7.900 chauffeurs, die een nieuwe aandeelhouder krijgen.

‘Zeldzame kans’

Knight-Swift noemt in een analistenpresentatie de koop  ‘een zeldzame kans om een wegvervoerder van die omvang’ in het Amerikaans landvervoer’ over te nemen. Ofschoon de wegvervoerders het in de VS door het dalend ladingaanbod moeilijk hebben, verwacht Knight-Swift top dat de forse investering zich al ‘over enkele jaren’ zal hebben terugbetaald door de grote schaalvoordelen die de deal bieden.

U.S. Xpress staat wel een grote reorganisatie te wachten op de noodzakelijke synergie-effecten te krijgen, maar zal wel onder de eigen merknaam blijven voortbestaan, heet het verder.

Nummer 3 in de VS

Blijkens de analist Armstrong & Associates nestelt Knight-Swift zich via de overname op een derde plek in het Amerikaanse wegvervoer na marktleider J.B. Hunt en Penske Logistics, maar voor vervoerder Ryder.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement