Dat blijkt uit het kwartaalrapport van Waberer’s. De winst over het eerste halfjaar van 2023 komt uit op 25,5 miljoen euro. Waberer’s stelt de winstverwachting (ebit) voor het hele jaar vanwege de goede resultaten naar boven bij naar 37 tot 40 miljoen euro.

De grootste activiteit van het bedrijf bestaat uit internationaal wegvervoer. In dat segment draaide Waberer’s in het tweede kwartaal een omzet van 107,4 miljoen euro, iets minder dan de 108,7 miljoen in Q2 2022. Het bedrijfsresultaat (ebit) steeg wel van 1,7 miljoen naar 4,7 miljoen.

Verzekeringen

Regionale contractlogistiek bezorgde Waberer’s een ebit van 4,5 miljoen euro op een omzet van 51,6 miljoen. De grootste winst zat echter in de verzekeringsafdeling, waar Waberer’s een bedrijfsresultaat van 5,1 miljoen euro boekte op een omzet van 20,6 miljoen.

Het eigen wagenpark van Waberer’s groeide de afgelopen tijd uit tot 2.847 vrachtwagens, 78 meer dan in het tweede kwartaal van vorig jaar. Bij het Hongaarse transportbedrijf werken iets meer dan 6.000 mensen, waarvan 3.668 vrachtwagenchauffeurs.

Diversifiëren

Volgens ceo Zsolt Barna heeft Waberer’s zich het afgelopen halfjaar geconcentreerd op ‘klanten die minder nadelige gevolgen ondervinden van de veranderingen in vraag van de detailhandel’.

De komende tijd wil Waberer’s de activiteiten ‘verder diversifiëren’. ‘Bijvoorbeeld in spoor- of maritieme logistiek, supply chain logistiek in de regio of logistieke diensten voor de groeiende industriële centra op het platteland van Hongarije’, zegt Barna. Onlangs maakte Waberer’s bekend dat het een meerderheidsbelang neemt in de Hongaarse spoorvervoerder Petrolsped.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement