DAF kondigt nieuwe vrachtwagen aan voor stadsdistributie

DAF XB

DAF heeft een nieuwe generatie vrachtwagens aangekondigd, een serie in de klasse van 7,5 tot 19 ton. De truck krijgt de naam DAF XB.

DAF XB Electric
Foto: DAF

Met de vrachtwagens zet DAF vooral in op stadsdistributie. Er komen zowel elektrische XB’s als varianten met verbrandingsmotor. Voor de bouwlogistiek presenteert DAF de XBC, een robuuste vrachtwagen met een chassis van 19 ton die hoger op zijn wielen staat.

De elektrische XB krijgt volgens DAF een actieradius tot 350 kilometer, dankzij batterijpakketten van 141 kWh tot 282 kWh. Opladen van 20 tot 80% neemt 40 tot 70 minuten in beslag met een snellader van 150 kW.

De DAF XB gaat in het vierde kwartaal van dit jaar in productie.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement

DAF kondigt nieuwe vrachtwagen aan voor stadsdistributie | NT

DAF kondigt nieuwe vrachtwagen aan voor stadsdistributie

DAF XB

DAF heeft een nieuwe generatie vrachtwagens aangekondigd, een serie in de klasse van 7,5 tot 19 ton. De truck krijgt de naam DAF XB.

DAF XB Electric
Foto: DAF

Met de vrachtwagens zet DAF vooral in op stadsdistributie. Er komen zowel elektrische XB’s als varianten met verbrandingsmotor. Voor de bouwlogistiek presenteert DAF de XBC, een robuuste vrachtwagen met een chassis van 19 ton die hoger op zijn wielen staat.

De elektrische XB krijgt volgens DAF een actieradius tot 350 kilometer, dankzij batterijpakketten van 141 kWh tot 282 kWh. Opladen van 20 tot 80% neemt 40 tot 70 minuten in beslag met een snellader van 150 kW.

De DAF XB gaat in het vierde kwartaal van dit jaar in productie.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement