Verlenging vrijstelling C-rijbewijs voor e-bestelbus onzeker

brief minister Harbers

Begin november moet duidelijk worden of chauffeurs met een B-rijbewijs mogen blijven rijden in een zwaar zero-emissie bedrijfsvoertuig, maar het is nog niet gezegd dat dit ook gebeurt. Dat schrijft minister Mark Harbers van Infrastructuur en Waterstaat in een brief aan de Tweede Kamer. Voor het besturen van voertuigen boven de 3.500 kilo is een groot rijbewijs nodig, tot eind dit jaar geldt hierop een uitzondering voor elektrische voertuigen tot 4.250 kilo die vanwege het batterijpakket zwaarder zijn.

elektrische bestelbus PostNL
Foto: PostNL

Dit artikel verder lezen?

Word abonnee voor 34,25 per maand en krijg toegang tot alle premium artikelen.

Bekijk de abonnementen

Verlenging vrijstelling C-rijbewijs voor e-bestelbus onzeker | NT

Verlenging vrijstelling C-rijbewijs voor e-bestelbus onzeker

brief minister Harbers

Begin november moet duidelijk worden of chauffeurs met een B-rijbewijs mogen blijven rijden in een zwaar zero-emissie bedrijfsvoertuig, maar het is nog niet gezegd dat dit ook gebeurt. Dat schrijft minister Mark Harbers van Infrastructuur en Waterstaat in een brief aan de Tweede Kamer. Voor het besturen van voertuigen boven de 3.500 kilo is een groot rijbewijs nodig, tot eind dit jaar geldt hierop een uitzondering voor elektrische voertuigen tot 4.250 kilo die vanwege het batterijpakket zwaarder zijn.

elektrische bestelbus PostNL
Foto: PostNL

Dit artikel verder lezen?

Word nu abonnee en krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de transportsector. 

Abonneer nu