Zeeman moderniseert supply chain operaties met Manhattan Active Warehouse Management

Brand Stories

De Nederlandse textielretailer Zeeman heeft voor het Manhattan Active Warehouse Management gekozen in zijn centrale distributiecentrum in Alphen aan den Rijn. Het systeem is onderdeel van een supply chain transformatie dat voor verbeterde snelheid, wendbaarheid en flexibiliteit van fulfilment van zijn Europese winkelnetwerk zal zorgen.

In deze editie van Brand Stories vertelt Manhattan Associates over zijn cloud-native warehousemanagementsysteem voor Zeeman. Organisaties in de logistiek zitten vol inspirerende en informatieve verhalen. In Brand Stories worden deze door hen rechtstreeks aan u verteld.

Zeeman is in 1967 door de Nederlandse ondernemer Jan Zeeman opgericht, met zijn visie dat goede kleding en textiel niet duur hoeft te zijn. Deze filosofie ligt ook vandaag nog aan de basis van het merk Zeeman en het netwerk van 1.300 winkels in Nederland, Duitsland, België, Frankrijk, Luxemburg, Oostenrijk en Spanje. De uitdagingen om meer dan 1.000 winkels en het afhandelen van e-commerceorders in heel Europa te beheren, hebben ervoor gezorgd dat de distributie- en supplychainmogelijkheden van de bestaande systemen niet meer toereikend waren. Dit was voor Zeeman de aanleiding om de gesprekken met Manhattan Associates te starten.

Supply chain netwerk

Schelte Halma, Directeur Logistiek bij Zeeman, licht toe: ‘Ter voorbereiding op huidige en toekomstige consumentenverwachtingen zagen wij de noodzaak van een wendbaarder en flexibeler supply chain netwerk. Voorheen maakten we gebruik van een in-house ontwikkeld warehousemanagementsysteem (WMS) dat ons door de jaren heen prima van dienst is geweest.’

‘Vooruitkijkend zagen we echter in dat we behoefte hadden aan een best-in-class oplossing. We waren onder de indruk van Manhattan’s ervaring in de retailsector en de innovatieve orderstreaming- en cross-dockmogelijkheden van de Manhattan Active Warehouse Management-oplossing.’

‘Dankzij de cloud-native warehousemanagementoplossing zullen we in staat zijn de orderstroom door het distributiecentrum automatisch op basis van capaciteit en cut-offtijden te beheren, waardoor de throughput en het benutten van middelen verbeteren.’

Microservicesarchitectuur

De microservicesarchitectuur waarop Manhattan’s nieuwste WMS is gebouwd, betekent dat regelmatige updates en innovaties heel snel kunnen worden uitgerold, waardoor Zeeman een wendbare, geprofessionaliseerde en toekomstbestendige supplychainoperatie kan runnen, legt Halma uit.

Pieter Van den Broecke, managing director bij Manhattan Associates Benelux en Duitsland, voegt hieraan toe: ‘Hoewel de manier van winkelen en trends de afgelopen tijd zijn veranderd, blijft de reputatie van het merk dat Jan Zeeman heeft opgebouwd stevig overeind. De voortdurende innovatie, schaalbaarheid en flexibiliteit van onze cloud-native Manhattan Active Warehouse Management-oplossing zal Zeeman in staat stellen om gelijke tred te blijven houden met verschuivende consumententrends. We zijn verheugd om met zo’n geliefd Nederlands retailmerk samen te werken nu het zijn pan-Europese supplychainactiviteiten blijft transformeren’, aldus Van den Broecke.

Het laatste warehousemanagementsysteem dat u ooit nog hoeft aan te schaffen: Manhattan Active Warehouse Management.

Een boude uitspraak, dat is zeker. We leggen graag in een notendop uit waarom. Het systeem is versieloos, u heeft altijd toegang tot nieuwe functionaliteiten. Het is ‘born-in-the-cloud’ dus als er meer capaciteit nodig is, wordt het automatisch aan die behoefte aangepast. Het is voorzien van intelligentie om te leren en aan te passen. En het hoeft nooit te worden geüpgraded. Ongeacht waar u werkt, het werkt.

Elk kwartaal worden automatisch nieuwe functionaliteiten toegevoegd, u heeft daar direct toegang toe. Er is geen sprake meer van geplande downtime. U kunt uw tijd en energie optimaal besteden om uw medewerkers en klanten betere ervaringen te leveren.

SCHAALBAAR
Omdat het platform cloud-native is, bestaat de architectuur volledig uit microservices. Microservices zijn bedoeld om technische flexibiliteit te creëren door de omvang van en de implementatieafhankelijkheden tussen de componenten van een applicatie te verkleinen. Letterlijk ‘opgeknipte diensten’. Het beste laat zich dit vergelijken met Play-doh versus Lego. Met legoblokjes ben je in staat heel snel features en functionaliteiten toe te voegen of te verwijderen. Terwijl dit met Play-doh een onmogelijke taak is.

UITBREIDBAAR
Uitbreidbaarheid is essentieel. U kunt te allen tijde uitbreiden zonder dat dit enige invloed heeft op de basisoplossing. Zo kunt u snel en eenvoudig de kracht van uw innovatie met die van ons
combineren.

EEN NIEUW TIJDPERK
Bruikbare inzichten in uw hele operatie vanaf één enkele intuïtieve applicatie zorgt dat u overal en altijd taken en werkzaamheden kunt volgen en waar nodig aanpassen. Beschikken over de extra intelligentie van AI en machine learning om met de explosief stijgende volumes en snellere levertijden om te gaan, is belangrijker dan ooit. En met gamification kunt u uw medewerkers op creatieve wijze bij het werk betrekken, met een gebruikersvriendelijk moderne app stimuleert u motivatie, prestaties en productiviteit.

Dit verhaal is aan u verteld door: Manhattan Associates

BRAND STORIES

Bedrijven en organisaties in de logistiek zitten vol inspirerende en informatieve verhalen. In Brand Stories worden deze door hen rechtstreeks aan u verteld.

Heeft uw bedrijf ook een interessant verhaal? Neem contact met ons op en bekijk de mogelijkheden om ook te adverteren via Brand Stories.

Zeeman moderniseert supply chain operaties met Manhattan Active Warehouse Management | NT

Zeeman moderniseert supply chain operaties met Manhattan Active Warehouse Management

Brand Stories

De Nederlandse textielretailer Zeeman heeft voor het Manhattan Active Warehouse Management gekozen in zijn centrale distributiecentrum in Alphen aan den Rijn. Het systeem is onderdeel van een supply chain transformatie dat voor verbeterde snelheid, wendbaarheid en flexibiliteit van fulfilment van zijn Europese winkelnetwerk zal zorgen.

In deze editie van Brand Stories vertelt Manhattan Associates over zijn cloud-native warehousemanagementsysteem voor Zeeman. Organisaties in de logistiek zitten vol inspirerende en informatieve verhalen. In Brand Stories worden deze door hen rechtstreeks aan u verteld.

Zeeman is in 1967 door de Nederlandse ondernemer Jan Zeeman opgericht, met zijn visie dat goede kleding en textiel niet duur hoeft te zijn. Deze filosofie ligt ook vandaag nog aan de basis van het merk Zeeman en het netwerk van 1.300 winkels in Nederland, Duitsland, België, Frankrijk, Luxemburg, Oostenrijk en Spanje. De uitdagingen om meer dan 1.000 winkels en het afhandelen van e-commerceorders in heel Europa te beheren, hebben ervoor gezorgd dat de distributie- en supplychainmogelijkheden van de bestaande systemen niet meer toereikend waren. Dit was voor Zeeman de aanleiding om de gesprekken met Manhattan Associates te starten.

Supply chain netwerk

Schelte Halma, Directeur Logistiek bij Zeeman, licht toe: ‘Ter voorbereiding op huidige en toekomstige consumentenverwachtingen zagen wij de noodzaak van een wendbaarder en flexibeler supply chain netwerk. Voorheen maakten we gebruik van een in-house ontwikkeld warehousemanagementsysteem (WMS) dat ons door de jaren heen prima van dienst is geweest.’

‘Vooruitkijkend zagen we echter in dat we behoefte hadden aan een best-in-class oplossing. We waren onder de indruk van Manhattan’s ervaring in de retailsector en de innovatieve orderstreaming- en cross-dockmogelijkheden van de Manhattan Active Warehouse Management-oplossing.’

‘Dankzij de cloud-native warehousemanagementoplossing zullen we in staat zijn de orderstroom door het distributiecentrum automatisch op basis van capaciteit en cut-offtijden te beheren, waardoor de throughput en het benutten van middelen verbeteren.’

Microservicesarchitectuur

De microservicesarchitectuur waarop Manhattan’s nieuwste WMS is gebouwd, betekent dat regelmatige updates en innovaties heel snel kunnen worden uitgerold, waardoor Zeeman een wendbare, geprofessionaliseerde en toekomstbestendige supplychainoperatie kan runnen, legt Halma uit.

Pieter Van den Broecke, managing director bij Manhattan Associates Benelux en Duitsland, voegt hieraan toe: ‘Hoewel de manier van winkelen en trends de afgelopen tijd zijn veranderd, blijft de reputatie van het merk dat Jan Zeeman heeft opgebouwd stevig overeind. De voortdurende innovatie, schaalbaarheid en flexibiliteit van onze cloud-native Manhattan Active Warehouse Management-oplossing zal Zeeman in staat stellen om gelijke tred te blijven houden met verschuivende consumententrends. We zijn verheugd om met zo’n geliefd Nederlands retailmerk samen te werken nu het zijn pan-Europese supplychainactiviteiten blijft transformeren’, aldus Van den Broecke.

Het laatste warehousemanagementsysteem dat u ooit nog hoeft aan te schaffen: Manhattan Active Warehouse Management.

Een boude uitspraak, dat is zeker. We leggen graag in een notendop uit waarom. Het systeem is versieloos, u heeft altijd toegang tot nieuwe functionaliteiten. Het is ‘born-in-the-cloud’ dus als er meer capaciteit nodig is, wordt het automatisch aan die behoefte aangepast. Het is voorzien van intelligentie om te leren en aan te passen. En het hoeft nooit te worden geüpgraded. Ongeacht waar u werkt, het werkt.

Elk kwartaal worden automatisch nieuwe functionaliteiten toegevoegd, u heeft daar direct toegang toe. Er is geen sprake meer van geplande downtime. U kunt uw tijd en energie optimaal besteden om uw medewerkers en klanten betere ervaringen te leveren.

SCHAALBAAR
Omdat het platform cloud-native is, bestaat de architectuur volledig uit microservices. Microservices zijn bedoeld om technische flexibiliteit te creëren door de omvang van en de implementatieafhankelijkheden tussen de componenten van een applicatie te verkleinen. Letterlijk ‘opgeknipte diensten’. Het beste laat zich dit vergelijken met Play-doh versus Lego. Met legoblokjes ben je in staat heel snel features en functionaliteiten toe te voegen of te verwijderen. Terwijl dit met Play-doh een onmogelijke taak is.

UITBREIDBAAR
Uitbreidbaarheid is essentieel. U kunt te allen tijde uitbreiden zonder dat dit enige invloed heeft op de basisoplossing. Zo kunt u snel en eenvoudig de kracht van uw innovatie met die van ons
combineren.

EEN NIEUW TIJDPERK
Bruikbare inzichten in uw hele operatie vanaf één enkele intuïtieve applicatie zorgt dat u overal en altijd taken en werkzaamheden kunt volgen en waar nodig aanpassen. Beschikken over de extra intelligentie van AI en machine learning om met de explosief stijgende volumes en snellere levertijden om te gaan, is belangrijker dan ooit. En met gamification kunt u uw medewerkers op creatieve wijze bij het werk betrekken, met een gebruikersvriendelijk moderne app stimuleert u motivatie, prestaties en productiviteit.

Dit verhaal is aan u verteld door: Manhattan Associates

BRAND STORIES

Bedrijven en organisaties in de logistiek zitten vol inspirerende en informatieve verhalen. In Brand Stories worden deze door hen rechtstreeks aan u verteld.

Heeft uw bedrijf ook een interessant verhaal? Neem contact met ons op en bekijk de mogelijkheden om ook te adverteren via Brand Stories.