Haven Rotterdam verliest zaak om vennootschapsbelasting

rechtszaak

Havenbedrijf Rotterdam heeft een zaak bij het Europese Hof van Justitie om de vennootschapsbelastingplicht verloren.

De Rotterdamse havenbeheerder had beroep aangetekend tegen de timing van de invoering daarvan. Nederlandse havenbeheerders zijn sinds begin vorig jaar verplicht 25% vennootschapsbelasting over de winst af te dragen. Daardoor moet Havenbedrijf Rotterdam jaarlijks tientallen miljoenen belasting afdragen. Dit in tegenstelling tot havenbeheerders in andere lidstaten, waaronder Duitsland, België en Frankrijk.

Havenbedrijf Rotterdam zegt in een reactie teleurgesteld te zijn ‘dat het Hof geen waarde heeft toegekend aan onze argumenten om te komen tot een gecoördineerde invoering van vennootschapsbelasting voor zeehavenbedrijven in alle Europese lidstaten’. De havenbeheerder vindt dat dat in alle lidstaten gelijktijdig had moeten gebeuren.

‘Wij zijn niet tegen de belastingplicht, maar op deze manier worden we op achterstand gezet’, zegt een woordvoerder. Het Havenbedrijf heeft twee maanden de tijd om beroep aan te tekenen en onderzoekt nu of die vervolgstap gezet gaat worden.

Haven Rotterdam verliest zaak om vennootschapsbelasting | NT

Haven Rotterdam verliest zaak om vennootschapsbelasting

rechtszaak

Havenbedrijf Rotterdam heeft een zaak bij het Europese Hof van Justitie om de vennootschapsbelastingplicht verloren.

De Rotterdamse havenbeheerder had beroep aangetekend tegen de timing van de invoering daarvan. Nederlandse havenbeheerders zijn sinds begin vorig jaar verplicht 25% vennootschapsbelasting over de winst af te dragen. Daardoor moet Havenbedrijf Rotterdam jaarlijks tientallen miljoenen belasting afdragen. Dit in tegenstelling tot havenbeheerders in andere lidstaten, waaronder Duitsland, België en Frankrijk.

Havenbedrijf Rotterdam zegt in een reactie teleurgesteld te zijn ‘dat het Hof geen waarde heeft toegekend aan onze argumenten om te komen tot een gecoördineerde invoering van vennootschapsbelasting voor zeehavenbedrijven in alle Europese lidstaten’. De havenbeheerder vindt dat dat in alle lidstaten gelijktijdig had moeten gebeuren.

‘Wij zijn niet tegen de belastingplicht, maar op deze manier worden we op achterstand gezet’, zegt een woordvoerder. Het Havenbedrijf heeft twee maanden de tijd om beroep aan te tekenen en onderzoekt nu of die vervolgstap gezet gaat worden.