Problemen Felixstowe houden aan, OOCL naar Southampton

havens

OOCL heeft besloten een dienst te verplaatsen van Felixstowe naar Southampton. Dit vanwege IT-problemen in eerstgenoemde haven.

Dat meldde de rederij deze week in een mededeling aan klanten. Het betreft een lijndienst tussen Noord-Europa en Turkije. Tot voor kort werd Felixstowe aangedaan als Britse tussenstop, maar de Hongkongse rederij heeft besloten om uit te wijken naar Southampton.

Enkele maanden geleden implementeerde terminalbedrijf Hutchison een nieuw IT-systeem. Vrijwel meteen daarna ontstonden vertragingen. Zo besloten de rederijen Hamburg Süd en Maersk enige tijd geleden om op enkele diensten uit te wijken naar andere Britse bestemmingen. OOCL volgt nu dat voorbeeld.

Vertragingen

De inmiddels door Cosco opgeslokte containerrederij vindt dat de vertragingen niet langer te tolereren zijn. Niet alleen ondervinden klanten hierdoor problemen, het is ook lastig om tijdig te arriveren bij andere bestemmingen. Daarom is uitwijken noodzakelijk.

Volgens Hutchison wordt hard gewerkt aan het oplossen van het probleem en is de laatste tijd progressie geboekt. Het bedrijf wijst er tevens op dat diverse diensten juist weer terugkeren naar Felixstowe, schrijft vakblad Loadstar.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement

Problemen Felixstowe houden aan, OOCL naar Southampton | NT

Problemen Felixstowe houden aan, OOCL naar Southampton

havens

OOCL heeft besloten een dienst te verplaatsen van Felixstowe naar Southampton. Dit vanwege IT-problemen in eerstgenoemde haven.

Dat meldde de rederij deze week in een mededeling aan klanten. Het betreft een lijndienst tussen Noord-Europa en Turkije. Tot voor kort werd Felixstowe aangedaan als Britse tussenstop, maar de Hongkongse rederij heeft besloten om uit te wijken naar Southampton.

Enkele maanden geleden implementeerde terminalbedrijf Hutchison een nieuw IT-systeem. Vrijwel meteen daarna ontstonden vertragingen. Zo besloten de rederijen Hamburg Süd en Maersk enige tijd geleden om op enkele diensten uit te wijken naar andere Britse bestemmingen. OOCL volgt nu dat voorbeeld.

Vertragingen

De inmiddels door Cosco opgeslokte containerrederij vindt dat de vertragingen niet langer te tolereren zijn. Niet alleen ondervinden klanten hierdoor problemen, het is ook lastig om tijdig te arriveren bij andere bestemmingen. Daarom is uitwijken noodzakelijk.

Volgens Hutchison wordt hard gewerkt aan het oplossen van het probleem en is de laatste tijd progressie geboekt. Het bedrijf wijst er tevens op dat diverse diensten juist weer terugkeren naar Felixstowe, schrijft vakblad Loadstar.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement