Volgens voorzitter Angela Tizrath is de groei vooral te danken aan de positieve ontwikkeling van de dochterbedrijven in Tallinn en Odessa. De omzet van de terminaldivisie steeg met bijna 5% tot net boven de 200 miljoen euro. Dat was mede te danken aan een verhoging van de opslagtarieven en groei van het vervoer per spoor. Het bedrijfsresultaat van de divisie containers nam met vijf miljoen euro toe tot 37,8 miljoen teu.

Omzet

De omzet van de groep als geheel nam met ruim 10% toe tot 348 miljoen euro. Het bedrijfsresultaat nam met maar liefst 24,5% toe tot nagenoeg zestig miljoen euro.  Het intermodale vervoer leverde daar met een volumegroei van 14% tot bijna 400.000 teu een belangrijke bijdrage aan. Daarvan werden er 310.000 over het spoor vervoerd, een groei van 15%.

De groep verwacht dat de positieve trend aanhoudt en dat zowel het volume als het resultaat hoger dan het afgelopen jaar zullen uitvallen. De vorig jaar overgenomen logistieke activiteiten in Noord-Amerika en een terminal in Estland zullen dit jaar naar verwachting voor het eerst een positieve bijdrage aan de resultaten leveren, verwacht Tizrath.