‘Hebo Lift 9’ naar Rostock om Liebherr-kranen te bergen

jumbo vision

De twee gloednieuwe havenkranen van Liebherr, die op 31 januari in Rostock van het zware-ladingschip ‘Jumbo Vision’ vielen, worden geborgen met de Nederlandse drijvende kraan ‘Hebo Lift 9’.

De kraan van Hebo Maritiem Service uit Zwartsluis is inmiddels op weg naar de Oost-Duitse haven en wordt daar komende maandag verwacht. Met een hefvermogen van 800 ton en een hefhoogte van 67 meter is het volgens de haven van Rostock een van de krachtigste drijfkranen in zijn soort.

Kraanmasten

Belangrijk onderdeel van de operatie is de berging van de 50 meter lange en 35 ton zware kraanmasten. Dat wordt uitgevoerd met een andere drijvende kraan, de ‘Baltic Lift’ met een hijsvermogen van 200 ton.

Volgens de huidige planning moet de volledige berging eind februari voltooid moeten zijn. Kranenbouwer Liebherr is verantwoordelijk voor de opruimactie en treedt als opdrachtgever op.

Onderzoek

De kranen vielen in het water nadat ze aan boord van Jumbo Maritime’s zware ladingschip ‘Jumbo Vision’ waren geladen. Duikers hebben inmiddels de tanks met diesel en hydraulische olie geleegd om vervuiling te voorkomen. Het onderzoek naar de oorzaak van het ongeval loopt nog.

Lees ook: Gloednieuwe Liebherr-kranen storten in Rostock van Jumbo-schip

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement

‘Hebo Lift 9’ naar Rostock om Liebherr-kranen te bergen | NT

‘Hebo Lift 9’ naar Rostock om Liebherr-kranen te bergen

jumbo vision

De twee gloednieuwe havenkranen van Liebherr, die op 31 januari in Rostock van het zware-ladingschip ‘Jumbo Vision’ vielen, worden geborgen met de Nederlandse drijvende kraan ‘Hebo Lift 9’.

De kraan van Hebo Maritiem Service uit Zwartsluis is inmiddels op weg naar de Oost-Duitse haven en wordt daar komende maandag verwacht. Met een hefvermogen van 800 ton en een hefhoogte van 67 meter is het volgens de haven van Rostock een van de krachtigste drijfkranen in zijn soort.

Kraanmasten

Belangrijk onderdeel van de operatie is de berging van de 50 meter lange en 35 ton zware kraanmasten. Dat wordt uitgevoerd met een andere drijvende kraan, de ‘Baltic Lift’ met een hijsvermogen van 200 ton.

Volgens de huidige planning moet de volledige berging eind februari voltooid moeten zijn. Kranenbouwer Liebherr is verantwoordelijk voor de opruimactie en treedt als opdrachtgever op.

Onderzoek

De kranen vielen in het water nadat ze aan boord van Jumbo Maritime’s zware ladingschip ‘Jumbo Vision’ waren geladen. Duikers hebben inmiddels de tanks met diesel en hydraulische olie geleegd om vervuiling te voorkomen. Het onderzoek naar de oorzaak van het ongeval loopt nog.

Lees ook: Gloednieuwe Liebherr-kranen storten in Rostock van Jumbo-schip

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement