Video en foto’s – Spoorbrug Rozenburgsesluis staat op zijn plek

theemswegtracé

Diagonaal over de Rozenburgsesluis in het Rotterdamse havengebied staat sinds zaterdagavond een 177 meter lange spoorbrug. Die vormt het belangrijkste onderdeel van het zogenoemde Theemswegtracé, een vier kilometer lange omlegging van de Havenspoorlijn.

Dat is het eerste, dan wel laatste, deel van de Betuweroute en is de spooraansluiting van het Europoort-gebied en de Maasvlakte. Met het totale project is een investering van 300 miljoen euro gemoeid.

Havenbedrijf Rotterdam verwacht dat eind volgend jaar de eerste treinen via deze route in plaats van via de Calandbrug over het Calandkanaal kunnen rijden. Deze weg- en spoorbrug heeft veelvuldig last van storingen en vormt bovendien een obstakel voor de scheepvaart. Ook hebben inwoners van het naburige Rozenburg last van het lawaai van de treinen die over de stalen brug rijden.

Tekst loopt door onder foto.

4500 ton

De twintig meter brede en 4500 ton zware brug is gebouwd door de Belgische staalconstructeur Iemants, onderdeel van de Smulders-groep. Het bedrijf maakt samen met Dura Vermeer, Mobilis. Besix en Hollandia deel uit van de bouwcombinatie SaVe, die het totale project uitvoert.

Bekijk de video:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement

Video en foto’s – Spoorbrug Rozenburgsesluis staat op zijn plek | NT

Video en foto’s – Spoorbrug Rozenburgsesluis staat op zijn plek

theemswegtracé

Diagonaal over de Rozenburgsesluis in het Rotterdamse havengebied staat sinds zaterdagavond een 177 meter lange spoorbrug. Die vormt het belangrijkste onderdeel van het zogenoemde Theemswegtracé, een vier kilometer lange omlegging van de Havenspoorlijn.

Dat is het eerste, dan wel laatste, deel van de Betuweroute en is de spooraansluiting van het Europoort-gebied en de Maasvlakte. Met het totale project is een investering van 300 miljoen euro gemoeid.

Havenbedrijf Rotterdam verwacht dat eind volgend jaar de eerste treinen via deze route in plaats van via de Calandbrug over het Calandkanaal kunnen rijden. Deze weg- en spoorbrug heeft veelvuldig last van storingen en vormt bovendien een obstakel voor de scheepvaart. Ook hebben inwoners van het naburige Rozenburg last van het lawaai van de treinen die over de stalen brug rijden.

Tekst loopt door onder foto.

4500 ton

De twintig meter brede en 4500 ton zware brug is gebouwd door de Belgische staalconstructeur Iemants, onderdeel van de Smulders-groep. Het bedrijf maakt samen met Dura Vermeer, Mobilis. Besix en Hollandia deel uit van de bouwcombinatie SaVe, die het totale project uitvoert.

Bekijk de video:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement