APM Terminals, ook op de Maasvlakte in de Rotterdamse haven een grote speler, stelt dat ‘de gebruikelijke praktijk in deze bedrijfstak van transacties tussen klant en leverancier minder effectief is gebleken bij complexe automatiseringsprojecten die een meer geïntegreerde benadering tussen APM Terminals en de leveranciers vergen’.

Door nu nauwer te gaan samenwerken, verwachten het Deense terminalconcern en de Chinese kranenbouwer ‘een breed scala aan geautomatiseerde oplossingen, waaronder geautomatiseerde equipment voor containerafhandeling, te gaan ontwikkelen en toe te passen’.

Fabriekscapaciteit

APM Terminals, dat al 23 jaar klant is bij ZPMC, krijgt door het tekenen van de deal ook voorrang als het gaat om fabriekscapaciteit bij de kranenbouwer, alsmede ‘toegang tot de beste productiemiddelen’.

Bij het sluiten van de samenwerkingsovereenkomst heeft APM Terminals ook meteen achttien nieuwe containerkranen besteld en negen straddle carriers, bestemd voor zes verschillende terminals. Voor de langere termijn is er alvast productieruimte gereserveerd voor nog 25 containerkranen en 62 straddle carriers.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement