Waterstof wordt gezien als essentieel voor de verduurzaming van met name de industrie. Schone energie die op het moment van opwekken niet direct nodig is, kan omgezet worden in de stof die dan later weer in elektriciteit kan worden omgezet. Voor de terminal van Gunvor en Air Products wordt groene waterstof omgezet in ammoniak en in die vorm naar Rotterdam vervoerd.

Dinsdag maakte brandstoffenhandelaar Neste ook bekend definitief zijn raffinaderij voor duurzame brandstoffen in de Rotterdamse haven uit te gaan breiden. Neste investeert 1,9 miljard euro en verdubbelt daarmee zowat de capaciteit tot 2,7 miljoen ton duurzame brandstoffen per jaar. Daarvan zal 1,2 miljoen ton per jaar duurzame vliegtuigbrandstof zijn. Ook deze uitbreiding levert in 2026 de eerste producten.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement