In Hamburg en in de andere Duitse zeehavens is de staking sinds 06:00 donderdagochtend aan de gang. Verdere onderhandelingen tussen vakbond Verdi en de vereniging van Duitse zeehavenbedrijven (ZDS) hebben nog tot niets geleid. 

Havenexploitanten probeerden via de rechter de stakingen tegen te houden. De rechtbank besloot dat in Bremen, Oldenburg en Wilhelmshaven de staking gewoon door kon gaan. In Hamburg was de rechter strenger; deze 48-uurs staking kon wel doorgaan, maar zijn verdere werkonderbrekingen tot 26 augustus uitgesloten. Dat melden Duitse media. 

De onderhandelingen hebben betrekking op ongeveer 12.000 werknemers in de 58 collectieve arbeidsovereenkomsten in Nedersaksen, Bremen en Hamburg.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement