Afname vrachtvluchten Oostende zorgelijk

Oostende Airport was ooit de rijzende ster in de Europese luchtvrachtmarkt, maar na ooit meer dan 100.000 ton per jaar te hebben verwerkt, is deze luchthaven nog maar goed voor 50.000 ton.

De West-Vlaamse luchthaven had twintig jaar geleden de naam een toevluchtsoord van oude lawaaiige freighters te zijn, die elders in de EU niet meer werden toegelaten op luchthavens. Coulance heette dat, maar de Europese Unie maakte uiteindelijk abrupt een einde aan deze nichemarkt door een vliegverbod op te leggen op zogeheten Hoofdstuk 2 vliegtuigen.

Dit artikel verder lezen?

Word abonnee voor 34,25 per maand en krijg toegang tot alle premium artikelen.

Bekijk de abonnementen

Reacties

na aanvraag te hebben gedaan bij de secretaresse van de burgemeester van Oostende is volgens haar het Vlaams gewest de schuld dat er geen campers mogen overnachten in de stad Gelieve mij een reden voor te geven en daar een antwoord op te geven
Dank bij voorbaat

Geplaatst door: renaud aneca op
Afname vrachtvluchten Oostende zorgelijk | NT

Afname vrachtvluchten Oostende zorgelijk

Oostende Airport was ooit de rijzende ster in de Europese luchtvrachtmarkt, maar na ooit meer dan 100.000 ton per jaar te hebben verwerkt, is deze luchthaven nog maar goed voor 50.000 ton.

De West-Vlaamse luchthaven had twintig jaar geleden de naam een toevluchtsoord van oude lawaaiige freighters te zijn, die elders in de EU niet meer werden toegelaten op luchthavens. Coulance heette dat, maar de Europese Unie maakte uiteindelijk abrupt een einde aan deze nichemarkt door een vliegverbod op te leggen op zogeheten Hoofdstuk 2 vliegtuigen.

Dit artikel verder lezen?

Word nu abonnee en krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de transportsector. 

Abonneer nu

Reacties

na aanvraag te hebben gedaan bij de secretaresse van de burgemeester van Oostende is volgens haar het Vlaams gewest de schuld dat er geen campers mogen overnachten in de stad Gelieve mij een reden voor te geven en daar een antwoord op te geven
Dank bij voorbaat

Geplaatst door: renaud aneca op