Laatstgenoemde prijs werd dit jaar voor het eerst uitgereikt. Den Hartogh Logistics ontving de prijs voor de ontwikkeling en invoering van Cluster Service Rotterdam. ‘De innovatie is een voorbeeld van een transformatie van een vervoerder naar een logistieke ketenregisseur’, aldus de jury.

‘Kernelementen zijn de vroegtijdige investering in geavanceerde IT-oplossingen, forse investering in opleiding van het eigen personeel, aantrekken van talent van de beste logistieke opleidingen, en samenwerking met meerdere universiteiten in Nederland. Den Hartogh Logistics krijgt de prijs voor een bijzondere, impactvolle, milieuvriendelijke en kosteneffectieve innovatie.’

Post Kogeko

De andere prijs, de JongTLN Award, is bedoeld voor talenten die zich durven te onderscheiden en verder durven te kijken dan anderen. Dit jaar ging de prijs naar Marcus Post. Hij is de commercieel eindverantwoordelijke van Post-Kogeko en is als beoogd opvolger steeds meer het gezicht van het bedrijf.

‘Na een aantal moeilijke jaren heeft Post-Kogeko de wind weer in de zeilen. Marcus zet het bedrijf met lef, kennis en passie in de schijnwerpers. Hij beschikt over een strategische visie op de uitdagende transportmarkt en concrete kansen’ , aldus het juryrapport.

‘Marcus werkt samen met collega-transporteurs aan de voorbereidingen op de komende Brexit en ziet ook kansen in relatie tot de binnenvaart. Hij heeft laten zien oog te hebben voor de logistieke sector en de belangen van de BV Nederland.’

Andere jongeren die genomineerd waren, waren Mark Pot van Pot Verhuizingen/Transport en Simeon Roodenburg van de Jan Snel Group.