Adrei Bico Shipping wordt gerund door lokale mensen, ondersteund en gemanaged vanuit Nederland. Sales en operations worden in Dubai gedaan door een team van vier mensen, vertelt directeur Arjan Kruis van Akomar. ‘Het kantoor is opgericht met een lokale partner, omdat een eigen kantoor voor een buitenlandse onderneming daar niet mogelijk is.’

Nvocc-dienst

Vorige jaar is Akomar een nvocc-dienst gestart onder de naam ANC Logistics, met het hoofdkantoor ook in Ridderkerk. Kruis: ‘Vooral in de Arabische Golf zijn veel containerbewegingen tussen de verschillende Golfstaten, India, Pakistan, Afghanistan, Sri Lanka en ook vanuit met name Maleisië, Korea en China. Dat zijn van oudsher grote handelspartners voor dit gebied. In al deze trafieken speelt Dubai een zeer belangrijke rol.’

‘We hebben directe afspraken en contracten met het containeroverslag bedrijf DP World, wat de hele uitvoering zeer efficiënt maakt. Hier blijft het niet bij, want gedurende dit jaar worden ook in Hongkong en China kantoren geopend.’