WDP voerde winst per aandeel vorig jaar met 8% op tot 93 cent

LOGISTIEK VASTGOED

WDP, de Belgische belegger in logistiek vastgoed, behaalde vorig jaar een winst per aandeel van 0,93 euro, 8% meer dan een jaar eerder. Het dividend wordt eveneens verhoogd met 8%, tot 0,74 euro.

Het fonds investeerde vorig jaar 550 miljoen euro. Dat overtrof het jaarlijkse bedrag aan investeringen dat in het groeiplan 2019-2023 was vastgelegd. WDP, genoteerd aan de beurzen van Brussel en Amsterdam, maakte zijn intrede in de Duitse logistieke vastgoedmarkt. Het is vooral actief in de Benelux en Roemenië.

De komende drie jaar wil het fonds de winst per aandeel opvoeren tot 1,15 euro in 2023, waarbij wordt uitgegaan van een groei van de beleggingsportefeuille met 10%.

Winst

De vorig jaar behaalde winst bedroeg 152,4 miljoen euro, 13,4% meer dan een jaar eerder. De bezettingsgraad kwam op 98,1%, iets meer dan de 97,5% van 2018. De gemiddelde looptijd van de verhuurde panden bedroeg zes jaar, tot aan het eerste moment waarop huurcontracten kunnen worden opgezegd.

In Duitsland stapte WDP vorig jaar in een joint venture met het fonds VIB Vermögen. De twee nemen daarin elk voor de helft deel en zijn van plan logistiek onroerend goed te ontwikkelen in Noordrijn-Westfalen. Bremen en Hamburg. Er is alvast een perceel van 80.000 vierkante meter aangekocht in Gelsenkirchen.

Sligro

WDP kocht vorig jaar voor 124 miljoen euro aan panden. In Nederland ging het onder meer om twee objecten, in Deventer en Breda, van horecagroothandel Sligro, met een gezamenlijk oppervlak van 50.000 vierkante meter. Deze panden werden verworven voor samen 42 miljoen euro. Sligro huurt de panden terug voor een periode van vijftien jaar. Verworven werd ook een terrein van 80.000 vierkante meter bij Heerlen. Bij elkaar investeerde WDP in Nederland voor ruim honderd miljoen euro.

In Roemenië werden grond en panden verworven voor een bedrag van 17 miljoen euro. Aan voorverhuurde objecten werd in België, Nederland en Roemenië voor 216 miljoen euro afgewerkt. Daarbij in Nederland onder meer een groot pand voor Lidl in Breda (55.000 vierkante meter) en objecten van 20.000-25.000 vierkante meter voor The Greenery in Barendrecht, VCKG Holding op Bedrijventerrein Hoekse Waard bij Heinenoord, Wehkamp in Zwolle en Bunzl in Arnhem.

Barry Callebaut

In uitvoering heeft WDP nog een reeks projecten. Tot de grootste behoren in het Belgische Lokeren het nieuwe gebouw voor chocolademaker Barry Callebaut (60.000 vierkante meter) en, in Den Bosch een pand van 55.000 vierkante meter, waarin Spierings Smart Logistics, ID Logistics en de webwinkel Sanitair.nl worden gevestigd. Bij Boekarest werkt WDP aan een pand van 77.000 vierkante meter voor de Franse supermarktketen Auchan.

WDP voerde winst per aandeel vorig jaar met 8% op tot 93 cent | NT

WDP voerde winst per aandeel vorig jaar met 8% op tot 93 cent

LOGISTIEK VASTGOED

WDP, de Belgische belegger in logistiek vastgoed, behaalde vorig jaar een winst per aandeel van 0,93 euro, 8% meer dan een jaar eerder. Het dividend wordt eveneens verhoogd met 8%, tot 0,74 euro.

Het fonds investeerde vorig jaar 550 miljoen euro. Dat overtrof het jaarlijkse bedrag aan investeringen dat in het groeiplan 2019-2023 was vastgelegd. WDP, genoteerd aan de beurzen van Brussel en Amsterdam, maakte zijn intrede in de Duitse logistieke vastgoedmarkt. Het is vooral actief in de Benelux en Roemenië.

De komende drie jaar wil het fonds de winst per aandeel opvoeren tot 1,15 euro in 2023, waarbij wordt uitgegaan van een groei van de beleggingsportefeuille met 10%.

Winst

De vorig jaar behaalde winst bedroeg 152,4 miljoen euro, 13,4% meer dan een jaar eerder. De bezettingsgraad kwam op 98,1%, iets meer dan de 97,5% van 2018. De gemiddelde looptijd van de verhuurde panden bedroeg zes jaar, tot aan het eerste moment waarop huurcontracten kunnen worden opgezegd.

In Duitsland stapte WDP vorig jaar in een joint venture met het fonds VIB Vermögen. De twee nemen daarin elk voor de helft deel en zijn van plan logistiek onroerend goed te ontwikkelen in Noordrijn-Westfalen. Bremen en Hamburg. Er is alvast een perceel van 80.000 vierkante meter aangekocht in Gelsenkirchen.

Sligro

WDP kocht vorig jaar voor 124 miljoen euro aan panden. In Nederland ging het onder meer om twee objecten, in Deventer en Breda, van horecagroothandel Sligro, met een gezamenlijk oppervlak van 50.000 vierkante meter. Deze panden werden verworven voor samen 42 miljoen euro. Sligro huurt de panden terug voor een periode van vijftien jaar. Verworven werd ook een terrein van 80.000 vierkante meter bij Heerlen. Bij elkaar investeerde WDP in Nederland voor ruim honderd miljoen euro.

In Roemenië werden grond en panden verworven voor een bedrag van 17 miljoen euro. Aan voorverhuurde objecten werd in België, Nederland en Roemenië voor 216 miljoen euro afgewerkt. Daarbij in Nederland onder meer een groot pand voor Lidl in Breda (55.000 vierkante meter) en objecten van 20.000-25.000 vierkante meter voor The Greenery in Barendrecht, VCKG Holding op Bedrijventerrein Hoekse Waard bij Heinenoord, Wehkamp in Zwolle en Bunzl in Arnhem.

Barry Callebaut

In uitvoering heeft WDP nog een reeks projecten. Tot de grootste behoren in het Belgische Lokeren het nieuwe gebouw voor chocolademaker Barry Callebaut (60.000 vierkante meter) en, in Den Bosch een pand van 55.000 vierkante meter, waarin Spierings Smart Logistics, ID Logistics en de webwinkel Sanitair.nl worden gevestigd. Bij Boekarest werkt WDP aan een pand van 77.000 vierkante meter voor de Franse supermarktketen Auchan.