De samenwerking werd bekendgemaakt op de Consumer Electric Show (CES) in Las Vegas, die woensdag van start is gegaan. Dat is de grootste jaarlijkse vakbeurs voor de techindustrie.

De aankondiging volgt op het bericht van vorige maand dat Stellantis miljarden aan extra inkomsten wil genereren met software voor auto’s. Daarvoor waren samenwerkingsverbanden gesloten met technologieconcern Foxconn, BMW en Google-dochterbedrijf Waymo.

In 2030 zouden 34 miljoen auto’s van Stellantis moeten zijn uitgerust met softwareproducten waarmee via abonnementen geld kan worden verdiend. Dat zijn er nu zo’n 12 miljoen. ‘We zullen de basis leggen waarop Stellantis kan transformeren van een traditionele autofabrikant tot een wereldleider in softwaregedreven ontwikkeling’, zei topman van Amazon Andy Jassy in een verklaring.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement