Bartz is al sinds 2005 actief voor Rhenus en is al bijna zeven jaar directielid bij het Duitse concern. Hij zal de functie als topman combineren met de bestuurstaken voor Rhenus Air & Ocean.

Rethmann, de derde generatie uit de familie die Rhenus sinds 1998 bezit, heeft dan ongeveer 14 jaar leiding gegeven aan Rhenus Logistics en zal zich geheel gaan wijden aan zijn bestuurstaken bij de familieholding Rethmann SE & Co. De wisseling van de wacht was al eind vorig jaar aangekondigd, waarbij er nog geen precieze datum was genoemd voor het vertrek van Rethmann.

Top tien

De Rhenus-groep is met een omzet 5,4 miljard euro een van de top 10 logistieke dienstverleners van de wereld. Het expeditiebedrijf telt 820 vestigingen en 33.500 medewerkers en werd in 1934 opgezet door de grootvader van Klemens Rethmann.

De familieholding Rethmann SE bezit behalve Rhenus verder de bedrijven Remondis (Recycling en water) en Saria Bio-Industries. In totaal is de holding goed voor een omzet van 16 miljard euro en telt het ruim 80.000 medewerkers. De vier broers Klemens, Ludger, Georg en Martin Rethmann hebben sinds 2009 alle aandelen van de familieholding in handen. Op de lijst van de 500 grootste familiebedrijven in Duitsland prijkt Rethmann SE op een twaalfde positie.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement