Transport van James Webb Space Telescope astronomische uitdaging

Projectlading

Wetenschappers van onder meer de Amerikaanse ruimtevaartorganisatie NASA publiceerden de afgelopen weken de eerste foto’s die zijn genomen door de op Eerste Kerstdag 2021 gelanceerde James Webb Space Telescope. Een haarscherpe afbeelding van de planeet Jupiter bijvoorbeeld, met zijn superstorm ter grootte van meer dan twee keer onze aarde. En vorige week nog een kiekje van een exoplaneet, een planeet die cirkelt rondom een andere ster dan onze eigen vertrouwde zon. Indrukwekkend allemaal. De logistieke operatie die hier op aarde nodig was om de telescoop überhaupt te kunnen lanceren, was evenwel ook niet mis.

james webb sapce telescope transport
Foto: The European Space Agency

Dit artikel verder lezen?

Word abonnee voor 34,25 per maand en krijg toegang tot alle premium artikelen.

Bekijk de abonnementen

Transport van James Webb Space Telescope astronomische uitdaging | NT

Transport van James Webb Space Telescope astronomische uitdaging

Projectlading

Wetenschappers van onder meer de Amerikaanse ruimtevaartorganisatie NASA publiceerden de afgelopen weken de eerste foto’s die zijn genomen door de op Eerste Kerstdag 2021 gelanceerde James Webb Space Telescope. Een haarscherpe afbeelding van de planeet Jupiter bijvoorbeeld, met zijn superstorm ter grootte van meer dan twee keer onze aarde. En vorige week nog een kiekje van een exoplaneet, een planeet die cirkelt rondom een andere ster dan onze eigen vertrouwde zon. Indrukwekkend allemaal. De logistieke operatie die hier op aarde nodig was om de telescoop überhaupt te kunnen lanceren, was evenwel ook niet mis.

james webb sapce telescope transport
Foto: The European Space Agency

Dit artikel verder lezen?

Word nu abonnee en krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de transportsector. 

Abonneer nu