Opnieuw verdwijnt een topmanager bij kwakkelend Flexport

Vertrek financiële man Kenneth Wagers

De Amerikaanse expediteur Flexport heeft na het recente vertrek van topman Dave Clark ook afscheid genomen van financieel topmanager Kenneth Wagers. Dat meldt The Wall Street Journal.

Foto: Flexport

Wagers, net zoals Clark afkomstig van Amazon, kwam in 2021 bij Flexport om de financiële strategie van het expeditiebedrijf te verbeteren. Daarbij moesten de inkomsten van het digitale vrachtplatform worden gemaximaliseerd met de introductie van meer e-commerce-diensten.

Kostenbesparingen

Flexport zelf heeft het ontslag van Wagers nog niet bevestigd, maar duidelijk is dat het bedrijf bezig is met het herijken van de koers onder oprichter Ryan Petersen, die onlangs de dagelijkse leiding weer heeft overgenomen van Clark. Daarbij staan kostenbesparingen centraal nu omzet en resultaat uit de containervervoer en luchtvracht al enige tijd onder druk staan. Die koerswijziging moet het bedrijf volgens Petersen weer aan winstcijfers helpen.

Wagers was onder meer het financiële brein achter het opzetten van Amazon Worldwide Transportation & Logistics. Hij had eerder zijn sporen verdiend bij onder meer XPO Logistics en UPS.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement

Opnieuw verdwijnt een topmanager bij kwakkelend Flexport | NT

Opnieuw verdwijnt een topmanager bij kwakkelend Flexport

Vertrek financiële man Kenneth Wagers

De Amerikaanse expediteur Flexport heeft na het recente vertrek van topman Dave Clark ook afscheid genomen van financieel topmanager Kenneth Wagers. Dat meldt The Wall Street Journal.

Foto: Flexport

Wagers, net zoals Clark afkomstig van Amazon, kwam in 2021 bij Flexport om de financiële strategie van het expeditiebedrijf te verbeteren. Daarbij moesten de inkomsten van het digitale vrachtplatform worden gemaximaliseerd met de introductie van meer e-commerce-diensten.

Kostenbesparingen

Flexport zelf heeft het ontslag van Wagers nog niet bevestigd, maar duidelijk is dat het bedrijf bezig is met het herijken van de koers onder oprichter Ryan Petersen, die onlangs de dagelijkse leiding weer heeft overgenomen van Clark. Daarbij staan kostenbesparingen centraal nu omzet en resultaat uit de containervervoer en luchtvracht al enige tijd onder druk staan. Die koerswijziging moet het bedrijf volgens Petersen weer aan winstcijfers helpen.

Wagers was onder meer het financiële brein achter het opzetten van Amazon Worldwide Transportation & Logistics. Hij had eerder zijn sporen verdiend bij onder meer XPO Logistics en UPS.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement