Op de ‘Honam’ brak in maart van dit jaar brand uit. Het schip was toen onderweg van Singapore naar Suez en had 27 bemanningsleden aan boord. Vijf van hen overleefden de ramp niet. Weliswaar probeerde de bemanning de brand nog te blussen, maar dit mocht niet baten.

Het vuur was ook voor de hulpdiensten moeilijk onder controle te krijgen. Het duurde uiteindelijk weken voordat de brand gedoofd was, ook omdat het schip ver uit de kust lag. Toch zijn diverse belangrijke onderdelen onbeschadigd gebleven. Mede daarom is gekozen voor herbouw van het vaartuig, dat een capaciteit heeft van ruim vijftienduizend teu en pas in 2017 in de vaart is genomen.

Een andere reden voor de herstelwerkzaamheden is mogelijk van verzekeringstechnische aard. Volgens vakblad Tradewinds zou herbouw van de ‘Maersk Honam’ de totale kosten aanzienlijk kunnen verkleinen. Deze kosten zouden naar schatting oplopen tot zo’n 500 miljoen dollar.

Lees ook: