Piraten vallen Turks schip aan voor kust van Nigeria

Kaping

Gewapende piraten hebben dinsdag voor de kust van Nigeria een Turks schip aangevallen en tien bemanningsleden gegijzeld. Dat meldt de Turkse rederij Kadioglu Denizcilik. Acht bemanningsleden konden op tijd vluchten.

De rederij verklaarde dat het onder Turkse vlag varende schip ‘Paksoy-1’ werd aangevallen in de Golf van Guinee terwijl het zonder vracht van Kameroen naar Ivoorkust voer.

‘Volgens de eerste informatie zijn er geen gewonden of slachtoffers. De inspanningen om al ons personeel te bevrijden, gaan door’, zei het bedrijf in een verklaring. Ontvoeringen en piraterij voor losgeld in Nigeria en de Golf van Guinee komen vaker voor.

Gevaarlijkste gebied

Vorige week noemde het International Maritime Bureau de Golf van Guinee nog het gevaarlijkste gebied ter wereld wegens piraterij. Volgens de organisatie vinden 73% van alle kapingen op zee en 92% van de ontvoeringen voor losgeld in de Golf van Guinee plaats.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement

Piraten vallen Turks schip aan voor kust van Nigeria | NT

Piraten vallen Turks schip aan voor kust van Nigeria

Kaping

Gewapende piraten hebben dinsdag voor de kust van Nigeria een Turks schip aangevallen en tien bemanningsleden gegijzeld. Dat meldt de Turkse rederij Kadioglu Denizcilik. Acht bemanningsleden konden op tijd vluchten.

De rederij verklaarde dat het onder Turkse vlag varende schip ‘Paksoy-1’ werd aangevallen in de Golf van Guinee terwijl het zonder vracht van Kameroen naar Ivoorkust voer.

‘Volgens de eerste informatie zijn er geen gewonden of slachtoffers. De inspanningen om al ons personeel te bevrijden, gaan door’, zei het bedrijf in een verklaring. Ontvoeringen en piraterij voor losgeld in Nigeria en de Golf van Guinee komen vaker voor.

Gevaarlijkste gebied

Vorige week noemde het International Maritime Bureau de Golf van Guinee nog het gevaarlijkste gebied ter wereld wegens piraterij. Volgens de organisatie vinden 73% van alle kapingen op zee en 92% van de ontvoeringen voor losgeld in de Golf van Guinee plaats.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement