Japans bedrijf meldt windenergie-doorbraak in scheepvaart met ‘Sailet’

moderne zeilsystemen

Het Japanese bedrijf Eco Marine Power (EMP) zegt dat het een apparaat heeft ontwikkeld waarmee het gebruik van windenergie in de scheepvaart kan worden verbeterd. De ‘Sailet’, zo is het ding gedoopt.

Foto: Eco Marine Power

De ‘Sailet’ is nog ietwat mysterieus, er zijn nog geen beelden van omdat de patentaanvraag nog loopt, maar EMP heeft al hoge verwachtingen van de uitvinding, die volgens het bedrijf tot stand is gekomen na jaren van research & development.

De ‘innovatieve zeilapparatuur’ vergroot de voortstuwende kracht van moderne zeilsystemen zoals dat van EMP’s eigen EnergySail, een systeem dat al eerder door het bedrijf werd ontwikkeld en gepresenteerd. De Sailet kan volgens de Japanse uitvinders helpen om de natuurkrachten die tijdens een zeereis inwerken op de zeilen te manipuleren. Zo zouden de zeilen tijdens stormen bijvoorbeeld beter beschermd kunnen worden. Ook tijdens vrachtoperaties kan de Sailet volgens de ontwikkelaars helpen om de zeilen te ontzien.

EMP verwacht de Sailet volgend jaar in de praktijk te kunnen gaan testen op zee als onderdeel van zijn Aquarius-project, het project dat moet gaan uitmonden in het te water laten van een ‘zero emission power & propulsion’-schip dat is uitgerust met zeilen die zijn uitgerust met zonnepanelen, de eerdergenoemde EnergieSails. Het bedrijf kreeg van de classificatiemaatschappij ClassNK twee jaar geleden voor het Aquarius-project al een ‘approval in principle’, wat betekent dat ClassNK de plannen voorlopig als technisch haalbaar kwalificeert.

Japans bedrijf meldt windenergie-doorbraak in scheepvaart met ‘Sailet’ | NT

Japans bedrijf meldt windenergie-doorbraak in scheepvaart met ‘Sailet’

moderne zeilsystemen

Het Japanese bedrijf Eco Marine Power (EMP) zegt dat het een apparaat heeft ontwikkeld waarmee het gebruik van windenergie in de scheepvaart kan worden verbeterd. De ‘Sailet’, zo is het ding gedoopt.

Foto: Eco Marine Power

De ‘Sailet’ is nog ietwat mysterieus, er zijn nog geen beelden van omdat de patentaanvraag nog loopt, maar EMP heeft al hoge verwachtingen van de uitvinding, die volgens het bedrijf tot stand is gekomen na jaren van research & development.

De ‘innovatieve zeilapparatuur’ vergroot de voortstuwende kracht van moderne zeilsystemen zoals dat van EMP’s eigen EnergySail, een systeem dat al eerder door het bedrijf werd ontwikkeld en gepresenteerd. De Sailet kan volgens de Japanse uitvinders helpen om de natuurkrachten die tijdens een zeereis inwerken op de zeilen te manipuleren. Zo zouden de zeilen tijdens stormen bijvoorbeeld beter beschermd kunnen worden. Ook tijdens vrachtoperaties kan de Sailet volgens de ontwikkelaars helpen om de zeilen te ontzien.

EMP verwacht de Sailet volgend jaar in de praktijk te kunnen gaan testen op zee als onderdeel van zijn Aquarius-project, het project dat moet gaan uitmonden in het te water laten van een ‘zero emission power & propulsion’-schip dat is uitgerust met zeilen die zijn uitgerust met zonnepanelen, de eerdergenoemde EnergieSails. Het bedrijf kreeg van de classificatiemaatschappij ClassNK twee jaar geleden voor het Aquarius-project al een ‘approval in principle’, wat betekent dat ClassNK de plannen voorlopig als technisch haalbaar kwalificeert.