ERFA: ‘Draai verhogingen annuleringskosten goederentreinen terug’

Oproep namens spoorvervoerders

De Europese branchevereniging ERFA maakt zich zorgen over de vele verhogingen van tarieven voor het parkeren of het annuleren van goederentreinen door Europese spoorbeheerders. Door verstoringen in de leveringsketen en de onbetrouwbaarheid van het spoornetwerk moeten spoorondernemingen extra capaciteit reserveren en treinen stilzetten. Door de tarieven hiervoor te verhogen, wordt het spoorgoederenvervoer alleen maar minder flexibel, zo stelt de vereniging.

Foto: ERFA

Dit artikel verder lezen?

Word abonnee voor 34,25 per maand en krijg toegang tot alle premium artikelen.

Bekijk de abonnementen

ERFA: ‘Draai verhogingen annuleringskosten goederentreinen terug’ | NT

ERFA: ‘Draai verhogingen annuleringskosten goederentreinen terug’

Oproep namens spoorvervoerders

De Europese branchevereniging ERFA maakt zich zorgen over de vele verhogingen van tarieven voor het parkeren of het annuleren van goederentreinen door Europese spoorbeheerders. Door verstoringen in de leveringsketen en de onbetrouwbaarheid van het spoornetwerk moeten spoorondernemingen extra capaciteit reserveren en treinen stilzetten. Door de tarieven hiervoor te verhogen, wordt het spoorgoederenvervoer alleen maar minder flexibel, zo stelt de vereniging.

Foto: ERFA

Dit artikel verder lezen?

Word nu abonnee en krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de transportsector. 

Abonneer nu