De SCR technologie (Selective Catalytic Reduction) "reinigt" de uitlaatgassen van de vrachtwagens door een chemische reactie met ureum (AdBlue), zodat de uitstoot van NOx drastisch teruggeschroefd wordt. Renault Trucks wil aantonen dat deze technologie steeds betrouwbaar is, zowel in ijskoude omstandigheden als bij extreem hoge temperaturen, en zowel op asfaltbanen als op onverharde wegen.

Zes Kerax’ 6×6 en en zes Sherpa Explorers 4×4, de "Franse Hummers" van Renault Trucks Défense (foto) zullen in het voorjaar 2009 aantreden. Ze zullen bestuurd worden door 32 chauffeurs van Renault, journalisten en klanten.

Renault trucks organiseerde enkele jaren geleden een race van Parijs naar Peking, over een afstand van 25.000 km langs de vroegere Zijderoute.

De website over de race is vandaag gelanceerd: www.renautl-trucks.com/capetocape