Vrachtverkeer Eurotunnel plat vanwege bezoek olympisch vuur

Het vrachtverkeer in de Eurotunnel wordt woensdagmiddag tussen 15.45 en 16.50 uur even opgeschort omdat de olympische vlam de Eurotunnel en de haven van Dover aandoet.

In de haven van Dover zullen de ferrydiensten verlopen volgens het normale schema, maar tussen 18.00 uur en 23.00 uur zijn er tijdelijke afsluitingen voorzien van de A20.

Het verkeer richting haven wordt aangeraden te rijden via de A2/M2, verkeer komend van de ferry’s zal ook omgeleid worden via de A2/M2.

De Eurotunnel zal de kortstondige onderbreking ongetwijfeld voor lief nemen, want de tunnel ervaart momenteel een opleving van het vrachtvervoer dankzij de Olympische Spelen. Competitiepaarden, zeilschepen, dranghekken, portocabins, sportkleding, bier, frisdrank; er is zoveel extra vrachtaanbod wegens de spelen, dat Eurotunnel de vrachtcapaciteit heeft uitgebreid. ‘Goed nieuws, want normaal krimpt de vrachtmarkt in de zomermaanden juist’, aldus woordvoerder Fabienne Lissak van Eurotunnel.

Transportbedrijf Van den Bosch heeft gemeld een opdracht van Heineken in de wacht te hebben gesleept in het kader van de Olympische Spelen. De transporteur zorgt voor het transport van het bier voor het Holland Heineken House. Het bedrijf zorgt ervoor dat het bier met behulp van twee reefer tankcontainers per schip naar Londen wordt gebracht. Tijdens het transport en zolang de containers op locatie in Londen staan wordt het bier constant op 2 graden Celsius gehouden.

Meer over de gevolgen van de Olympische Spelen voor de logistieke sector deze week in het Dossier in Nieuwsblad Transport.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement

Vrachtverkeer Eurotunnel plat vanwege bezoek olympisch vuur | NT

Vrachtverkeer Eurotunnel plat vanwege bezoek olympisch vuur

Het vrachtverkeer in de Eurotunnel wordt woensdagmiddag tussen 15.45 en 16.50 uur even opgeschort omdat de olympische vlam de Eurotunnel en de haven van Dover aandoet.

In de haven van Dover zullen de ferrydiensten verlopen volgens het normale schema, maar tussen 18.00 uur en 23.00 uur zijn er tijdelijke afsluitingen voorzien van de A20.

Het verkeer richting haven wordt aangeraden te rijden via de A2/M2, verkeer komend van de ferry’s zal ook omgeleid worden via de A2/M2.

De Eurotunnel zal de kortstondige onderbreking ongetwijfeld voor lief nemen, want de tunnel ervaart momenteel een opleving van het vrachtvervoer dankzij de Olympische Spelen. Competitiepaarden, zeilschepen, dranghekken, portocabins, sportkleding, bier, frisdrank; er is zoveel extra vrachtaanbod wegens de spelen, dat Eurotunnel de vrachtcapaciteit heeft uitgebreid. ‘Goed nieuws, want normaal krimpt de vrachtmarkt in de zomermaanden juist’, aldus woordvoerder Fabienne Lissak van Eurotunnel.

Transportbedrijf Van den Bosch heeft gemeld een opdracht van Heineken in de wacht te hebben gesleept in het kader van de Olympische Spelen. De transporteur zorgt voor het transport van het bier voor het Holland Heineken House. Het bedrijf zorgt ervoor dat het bier met behulp van twee reefer tankcontainers per schip naar Londen wordt gebracht. Tijdens het transport en zolang de containers op locatie in Londen staan wordt het bier constant op 2 graden Celsius gehouden.

Meer over de gevolgen van de Olympische Spelen voor de logistieke sector deze week in het Dossier in Nieuwsblad Transport.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement