Fikse groei aantal LNG-stations voor trucks

duurzaam rijden

Het aantal plekken waar vrachtwagens LNG kunnen tanken, is afgelopen jaar fors gegroeid. Dat blijkt uit het rapport Mobiliteit in Cijfers van Bovag en Rai Vereniging. Daarentegen bleef het aantal locaties voor waterstof al voor het vierde jaar op rij hetzelfde.

Beide brancheverenigingen houden elk jaar in mei een peiling van het aantal tankstations voor reguliere en alternatieve brandstoffen. In mei van dit jaar waren er 27 vulpunten voor LNG. Een jaar eerder waren dat er nog 16. LNG wordt ook wel vloeibaar aardgas genoemd en is een duurzamer alternatief voor diesel.

Waterstof

Tegenover de groei van LNG staat een stagnatie van het aantal waterstofstations. Deze energiedrager is stukken schoner dan LNG, maar telt volgens het rapport slechts drie locaties in Nederland. Dat aantal was in mei 2014 al bereikt. Belangrijke reden is dat er in Nederland maar weinig voertuigen zijn die rijden op waterstof. Daarnaast zijn er hoge investeringen gemoeid met de aanleg van een waterstofpunt.

Het aantal reguliere tankstations is licht gedaald. In mei vorig jaar waren er nog 4.164, inclusief de locaties in aanbouw. In mei van dit jaar bleef de teller steken op 4.142. Het is voor het vijfde jaar op rij dat het aantal tankstations daalt.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement

Fikse groei aantal LNG-stations voor trucks | NT

Fikse groei aantal LNG-stations voor trucks

duurzaam rijden

Het aantal plekken waar vrachtwagens LNG kunnen tanken, is afgelopen jaar fors gegroeid. Dat blijkt uit het rapport Mobiliteit in Cijfers van Bovag en Rai Vereniging. Daarentegen bleef het aantal locaties voor waterstof al voor het vierde jaar op rij hetzelfde.

Beide brancheverenigingen houden elk jaar in mei een peiling van het aantal tankstations voor reguliere en alternatieve brandstoffen. In mei van dit jaar waren er 27 vulpunten voor LNG. Een jaar eerder waren dat er nog 16. LNG wordt ook wel vloeibaar aardgas genoemd en is een duurzamer alternatief voor diesel.

Waterstof

Tegenover de groei van LNG staat een stagnatie van het aantal waterstofstations. Deze energiedrager is stukken schoner dan LNG, maar telt volgens het rapport slechts drie locaties in Nederland. Dat aantal was in mei 2014 al bereikt. Belangrijke reden is dat er in Nederland maar weinig voertuigen zijn die rijden op waterstof. Daarnaast zijn er hoge investeringen gemoeid met de aanleg van een waterstofpunt.

Het aantal reguliere tankstations is licht gedaald. In mei vorig jaar waren er nog 4.164, inclusief de locaties in aanbouw. In mei van dit jaar bleef de teller steken op 4.142. Het is voor het vijfde jaar op rij dat het aantal tankstations daalt.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement