De trucker heeft een eenmanszaak en heeft geen personeel in dienst. Hij vervoert vooral bloemen. De ILT constateerde in 2015 bij een controle dat de Rijnsburger de kaart vergeten was. Daardoor kon de inspectiedienst niet bepalen of de chauffeur zich aan de rij- en rusttijden had gehouden. Hierop staan forse boetes.

Helft van de winst

De chauffeur vindt vooral de hoogte van de boetes onaanvaardbaar, bleek tijdens de zitting bij de Raad van State. Weliswaar hoeft hij in totaal ‘slechts’ 20.000 van de 53.000 euro te betalen, maar nog steeds is dat de helft van zijn jaarwinst. Dat schrijft het Leidsch Dagblad. Hij hoeft niet het volledige bedrag te betalen, omdat er voor kleinere bedrijven een ‘korting’ is.

Volgens de advocaat van de vrachtwagenchauffeur zou voor een eenmanszaak een hogere korting moeten gelden dan voor bedrijven die bijvoorbeeld twintig mensen in dienst hebben. Nu krijgen beide gevallen dezelfde korting op een boete, terwijl de impact voor kleinere bedrijven een stuk groter is. De chauffeur hoopt dat zijn boetes worden gehalveerd, schrijft de krant. Een uitspraak volgt binnen enkele weken.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement