Nederland negatieve uitschieter in West-Europese truckverkopen

jaarcijfers

In Europa zijn afgelopen jaar meer vrachtwagens en bestelbusjes verkocht dan een jaar eerder. Dat blijkt uit cijfers van koepelorganisatie van autofabrikanten Acea. In West-Europa was Nederland een negatieve uitschieter, zowel bij trucks als bij bestelbussen.

Vorig jaar zijn in Nederland 76.395 bedrijfsvoertuigen tot 3,5 ton verkocht. Dat was 3,5% minder dan in het jaar ervoor. Omringende landen, zoals Duitsland, België en Verenigd Koninkrijk, boekten juist een plus in dit segment.

Een soortgelijke ontwikkeling is te zien in het marktsegment tussen 3,5 en 16 ton. Hiervan zijn afgelopen jaar in Nederland 15.448 voertuigen verkocht. Dat was 3,3% minder dan een jaar eerder, terwijl in omringende landen de verkopen juist omhoog gingen.

Ook in het zwaarste segment, boven de zestien ton, daalden in Nederland de verkopen met 3,3%, naar 13.842 voertuigen.

Belangrijke markten

Zoals gezegd zijn in de meeste andere West-Europese landen de verkopen juist omhoog gegaan. Belangrijke markten, zoals Frankrijk, VK en Duitsland, zagen het verkoopvolume toenemen.

Daar stonden forse minnen tegenover in Oost-Europa. Zo werden fors minder vrachtwagens verkocht in Slovenië, Slowakije, Letland, Litouwen en Hongarije.

Nederland negatieve uitschieter in West-Europese truckverkopen | NT

Nederland negatieve uitschieter in West-Europese truckverkopen

jaarcijfers

In Europa zijn afgelopen jaar meer vrachtwagens en bestelbusjes verkocht dan een jaar eerder. Dat blijkt uit cijfers van koepelorganisatie van autofabrikanten Acea. In West-Europa was Nederland een negatieve uitschieter, zowel bij trucks als bij bestelbussen.

Vorig jaar zijn in Nederland 76.395 bedrijfsvoertuigen tot 3,5 ton verkocht. Dat was 3,5% minder dan in het jaar ervoor. Omringende landen, zoals Duitsland, België en Verenigd Koninkrijk, boekten juist een plus in dit segment.

Een soortgelijke ontwikkeling is te zien in het marktsegment tussen 3,5 en 16 ton. Hiervan zijn afgelopen jaar in Nederland 15.448 voertuigen verkocht. Dat was 3,3% minder dan een jaar eerder, terwijl in omringende landen de verkopen juist omhoog gingen.

Ook in het zwaarste segment, boven de zestien ton, daalden in Nederland de verkopen met 3,3%, naar 13.842 voertuigen.

Belangrijke markten

Zoals gezegd zijn in de meeste andere West-Europese landen de verkopen juist omhoog gegaan. Belangrijke markten, zoals Frankrijk, VK en Duitsland, zagen het verkoopvolume toenemen.

Daar stonden forse minnen tegenover in Oost-Europa. Zo werden fors minder vrachtwagens verkocht in Slovenië, Slowakije, Letland, Litouwen en Hongarije.