Hoyer houdt omzet en resultaat op peil in coronajaar 2020

Jaarcijfers

Bulkvervoerder Hoyer zag zijn omzet in 2020 met 5% dalen. Ook het bedrijfsresultaat kwam vorig jaar iets lager uit. Zelf spreekt het bedrijf bij de presentatie van de jaarcijfers van ‘solide resultaten’ in een moeilijk jaar, waarbij Hoyer onder meer zijn investeringen fors terugschroefde.

De omzet van het familiebedrijf kwam uit op 1,119 miljard euro, tegen 1,177 miljard euro in 2019. Het bedrijfsresultaat (ebit) daalde met 10% naar 39,2 miljoen euro.

Hoyer werd aan het begin van vorig jaar flink geraakt door de coronacrisis. De bevoorrading van tankstations, waar de vraag naar brandstoffen tijdens de lockdowns sterk afnam, vormde vorig jaar de grootste bedreiging voor de resultaten van de logistieke dienstverlener.

Ook de productie in de chemische industrie, waar het concern de helft van zijn omzet boekt, kelderde in landen als Frankrijk, Duitsland, Italië, Spanje en de Verenigde Staten. In Azië groeide de productie juist, door het snelle herstel van de Chinese economie in het tweede kwartaal.

Investeringen

Door de coronapandemie besloot Hoyer vorig jaar om de investeringen fors omlaag te brengen. In plaats van de geplande 146 miljoen euro, investeerde het bedrijf 76 miljoen euro, vooral in vervanging en uitbreiding van het het aantal tank- en bulkcontainers.

Ook in 2021 merkt Hoyer de impact van de coronacrisis. Hoewel de vraag gestabiliseerd is, blijft er onzekerheid over de wereldwijde ontwikkelingen, schrijft ceo Björn Schniederkötter in een toelichting.

Familiebedrijf Hoyer telt wereldwijd 6.200 medewerkers en 115 kantoren. Het wagenpark omvat 2.200 trucks, 2.500 tankers, meer dan 50.000 IBC-tanks en bijna 41.000 tankcontainers.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement

Hoyer houdt omzet en resultaat op peil in coronajaar 2020 | NT

Hoyer houdt omzet en resultaat op peil in coronajaar 2020

Jaarcijfers

Bulkvervoerder Hoyer zag zijn omzet in 2020 met 5% dalen. Ook het bedrijfsresultaat kwam vorig jaar iets lager uit. Zelf spreekt het bedrijf bij de presentatie van de jaarcijfers van ‘solide resultaten’ in een moeilijk jaar, waarbij Hoyer onder meer zijn investeringen fors terugschroefde.

De omzet van het familiebedrijf kwam uit op 1,119 miljard euro, tegen 1,177 miljard euro in 2019. Het bedrijfsresultaat (ebit) daalde met 10% naar 39,2 miljoen euro.

Hoyer werd aan het begin van vorig jaar flink geraakt door de coronacrisis. De bevoorrading van tankstations, waar de vraag naar brandstoffen tijdens de lockdowns sterk afnam, vormde vorig jaar de grootste bedreiging voor de resultaten van de logistieke dienstverlener.

Ook de productie in de chemische industrie, waar het concern de helft van zijn omzet boekt, kelderde in landen als Frankrijk, Duitsland, Italië, Spanje en de Verenigde Staten. In Azië groeide de productie juist, door het snelle herstel van de Chinese economie in het tweede kwartaal.

Investeringen

Door de coronapandemie besloot Hoyer vorig jaar om de investeringen fors omlaag te brengen. In plaats van de geplande 146 miljoen euro, investeerde het bedrijf 76 miljoen euro, vooral in vervanging en uitbreiding van het het aantal tank- en bulkcontainers.

Ook in 2021 merkt Hoyer de impact van de coronacrisis. Hoewel de vraag gestabiliseerd is, blijft er onzekerheid over de wereldwijde ontwikkelingen, schrijft ceo Björn Schniederkötter in een toelichting.

Familiebedrijf Hoyer telt wereldwijd 6.200 medewerkers en 115 kantoren. Het wagenpark omvat 2.200 trucks, 2.500 tankers, meer dan 50.000 IBC-tanks en bijna 41.000 tankcontainers.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement