Beide bedrijven worden overkoepeld door één holding, maar hun bestaande bedrijfsnamen worden verder commercieel uitgespeeld en de operationele structuren blijven behouden.

Luchtvrachtgoederen

Ninatrans is een belangrijke speler in tijdkritische, zoals het transport van luchtvrachtgoederen. Transmet is gespecialiseerd in logistiek, huif- en tanktransport. Transmet en Ninatrans werden ooit opgericht door twee broers, respectievelijk Louis en Jules Smets. Toch voerden beide bedrijven totnogtoe een afzonderlijke koers met volledig verschillende doelgroepen. De derde generatie, die er nu aan het roer staat, is er echter van overtuigd dat ze samen sterker staan in de competitieve transportsector.

‘Door hun verschillende specialisaties, zijn beide ondernemingen complementair en kan de nieuwe groep haar diensten verruimen’, verklaart Benny Smets, ceo van Ninatrans. ‘Dankzij Transmet kunnen we ook deelladingen en magazijnactiviteiten vanuit Boutersem en Mechelen aanbieden en verhogen we onze flexibiliteit. Ook de ruime ervaring van Transmet in tanktransporten biedt nieuwe opportuniteiten.’

Functie

Smets zal de functie van ceo van Ninatrans en Transmet op zich nemen. Herman Smets, de huidige ceo van Transmet, gaat later dit jaar met pensioen maar zal wel deel blijven uitmaken van de strategische adviesraad van de gezamenlijke transportgroep. Zijn kinderen Steven en Stefanie runnen de site van Transmet in Boutersem.

De nieuwe transportgroep kan voortaan 350 vrachtwagens en 600 trailers inzetten. Hij beschikt over vestigingen in België, Duitsland en Frankrijk.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement