Portena is gespecialiseerd in het vervoer van levensmiddelen voor de retail. Ook is het bedrijf een van de grootste spelers op het gebied van fietsenlogistiek. Het concern verzorgt het vervoer voor fietsenfabrikant Accell, het moederbedrijf van onder meer Batavus, Koga en Sparta.

Jaaromzet

Portena telt 250 medewerkers en een jaaromzet rond de 30 miljoen euro. De logistieke dienstverlener heeft naast de hoofdvestiging in Heerenveen standplaatsen in Assen, Drachten en Zaltbommel. Het wagenpark omvat 150 vrachtwagens en 180 trailers. Portena heeft verder een 65.000 vierkante meter aan warehousing, met een capaciteit van 70.000 fietsen en 100.000 palletplaatsen.

Nedcargo noteerde in 2020 een omzet van 100 miljoen euro (-8%). De Rotterdamse wegvervoerder, die zich net als Portena vooral richt op de levensmiddelendistributie, maakte eind vorig jaar bekend snel te willen doorgroeien naar een omzet van 200 miljoen. Het bedrijf heeft naar eigen zeggen een ‘goed gevulde oorlogskas’ om overnames te kunnen doen.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding