Nedcargo ‘door het oog van de naald’ bij grote brand Soesterberg

Brand meester

Nedcargo heeft geen noemenswaardige schade geleden bij de grote brand in het naastgelegen bedrijfsverzamelgebouw in Soesterberg. De locatie is sinds 10 uur vanochtend weer operationeel, laat directeur Diederik Jan Antvelink van de logistiek dienstverlener weten. ‘Dankzij de brandweer en de windrichting zijn we ontsnapt aan een enorme ramp’, aldus de geschrokken directeur.

Volgens Antvelink stond de wind precies goed, waardoor de brand de aangrenzende Nedcargo-locatie niet bereikte. De brandweer heeft tussen het pand van Nedcargo en het getroffen verzamelgebouw staan blussen. Nedcargo heeft de hele nacht stilgelegen, vertelt hij. ‘We zijn door het oog van de naald gegaan.’

De brandweer heeft even na 7 uur het sein brand meester gegeven, meldt de Veiligheidsregio Utrecht. Vrijwel het hele gebouw aan de Willem Stuutlaan, waarin onder meer een kringloopwinkel, een keukenbedrijf en filialen van Roobol en Leen Bakker zijn gevestigd, is verwoest. Een vestiging van Kwantum in het pand heeft de brandweer wel kunnen redden, maar er is daar veel rook- en waterschade.

Voor zover bekend is niemand gewond geraakt. De brand begon vermoedelijk in een autobedrijf en sloeg over naar andere winkels en bedrijven. De oorzaak van de brand en de omvang van de schade zijn nog niet bekend.

Crashtenders

De brand brak maandag rond 19.45 uur uit. De brandweer zette ongeveer 150 mensen en vijftien blusvoertuigen in om de vlammen te bestrijden. De korpsen van Lelystad en Schiphol verleenden assistentie, onder meer met vier zogenoemde crashtenders, speciale bluswagens waarbij de bemanning het voertuig niet uit hoeft.

Door de enorme hitte kon het vuur alleen vanaf de buitenkant worden bestreden. Een extra probleem was dat het bluswater van ver moest worden aangevoerd. Dikke rookwolken die sinds maandagavond over Soesterberg en omgeving trokken, waren tot in de verre omtrek te zien. De bewoners van drie huizen in de buurt hebben de nacht elders doorgebracht.

De brandweer denkt nog de hele dinsdag bezig te zijn met nablussen.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement

Nedcargo ‘door het oog van de naald’ bij grote brand Soesterberg | NT

Nedcargo ‘door het oog van de naald’ bij grote brand Soesterberg

Brand meester

Nedcargo heeft geen noemenswaardige schade geleden bij de grote brand in het naastgelegen bedrijfsverzamelgebouw in Soesterberg. De locatie is sinds 10 uur vanochtend weer operationeel, laat directeur Diederik Jan Antvelink van de logistiek dienstverlener weten. ‘Dankzij de brandweer en de windrichting zijn we ontsnapt aan een enorme ramp’, aldus de geschrokken directeur.

Volgens Antvelink stond de wind precies goed, waardoor de brand de aangrenzende Nedcargo-locatie niet bereikte. De brandweer heeft tussen het pand van Nedcargo en het getroffen verzamelgebouw staan blussen. Nedcargo heeft de hele nacht stilgelegen, vertelt hij. ‘We zijn door het oog van de naald gegaan.’

De brandweer heeft even na 7 uur het sein brand meester gegeven, meldt de Veiligheidsregio Utrecht. Vrijwel het hele gebouw aan de Willem Stuutlaan, waarin onder meer een kringloopwinkel, een keukenbedrijf en filialen van Roobol en Leen Bakker zijn gevestigd, is verwoest. Een vestiging van Kwantum in het pand heeft de brandweer wel kunnen redden, maar er is daar veel rook- en waterschade.

Voor zover bekend is niemand gewond geraakt. De brand begon vermoedelijk in een autobedrijf en sloeg over naar andere winkels en bedrijven. De oorzaak van de brand en de omvang van de schade zijn nog niet bekend.

Crashtenders

De brand brak maandag rond 19.45 uur uit. De brandweer zette ongeveer 150 mensen en vijftien blusvoertuigen in om de vlammen te bestrijden. De korpsen van Lelystad en Schiphol verleenden assistentie, onder meer met vier zogenoemde crashtenders, speciale bluswagens waarbij de bemanning het voertuig niet uit hoeft.

Door de enorme hitte kon het vuur alleen vanaf de buitenkant worden bestreden. Een extra probleem was dat het bluswater van ver moest worden aangevoerd. Dikke rookwolken die sinds maandagavond over Soesterberg en omgeving trokken, waren tot in de verre omtrek te zien. De bewoners van drie huizen in de buurt hebben de nacht elders doorgebracht.

De brandweer denkt nog de hele dinsdag bezig te zijn met nablussen.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement