Britten steken 2 miljoen in proef met trolleytrucks

Snelweg met bovenleiding

In navolging van Duitse initiatieven steekt de Britse regering 2 miljoen pond in een 20 kilometer lang proeftraject voor trolleytrucks.

Voor de proef moeten bovenleidingen worden aangelegd op een deel van de snelweg M180, vlakbij bij het industriestadje Scunthorpe.

Het testtraject is onderdeel van een pakket van investeringen in duurzaam wegtransport ter grootte van 20 miljoen pond. Volgens de Britse krant The Guardian zou de bovenleiding in 2024 klaar moeten zijn.

Onderzoek in Duitsland

De proef, waarbij elektrische vrachtwagens worden uitgerust met een pantograaf, is de eerste in het VK. In Duitsland doen publieke en private partijen op drie testtrajecten al langer onderzoek naar het gebruik van de trolleytrucks.

De testprojecten maken gebruik van technologie van Siemens. Met de pantograaf op het dak kunnen hybride vrachtwagens volledig elektrisch rijden. Wanneer zij van de snelweg af gaan, schakelen ze over op de verbrandingsmotor.

Britten steken 2 miljoen in proef met trolleytrucks | NT

Britten steken 2 miljoen in proef met trolleytrucks

Snelweg met bovenleiding

In navolging van Duitse initiatieven steekt de Britse regering 2 miljoen pond in een 20 kilometer lang proeftraject voor trolleytrucks.

Voor de proef moeten bovenleidingen worden aangelegd op een deel van de snelweg M180, vlakbij bij het industriestadje Scunthorpe.

Het testtraject is onderdeel van een pakket van investeringen in duurzaam wegtransport ter grootte van 20 miljoen pond. Volgens de Britse krant The Guardian zou de bovenleiding in 2024 klaar moeten zijn.

Onderzoek in Duitsland

De proef, waarbij elektrische vrachtwagens worden uitgerust met een pantograaf, is de eerste in het VK. In Duitsland doen publieke en private partijen op drie testtrajecten al langer onderzoek naar het gebruik van de trolleytrucks.

De testprojecten maken gebruik van technologie van Siemens. Met de pantograaf op het dak kunnen hybride vrachtwagens volledig elektrisch rijden. Wanneer zij van de snelweg af gaan, schakelen ze over op de verbrandingsmotor.