Replay: NT TV over de Hongaarse chauffeurs bij Van den Bosch

Video

Na jaren procederen heeft de rechter Van den Bosch ongelijk gegeven. Het bedrijf betaalde chauffeurs een Hongaars salaris via zusterbedrijf in dat land. Maar dat mag niet, zegt het Hof nu. Want de truckers werkten in Nederland. En ze hebben dus recht op een Nederlands cao-loon. Wat betekent deze uitspraak voor andere bedrijven? En is dit het einde van deze schijnconstructies? NT TV ging erover in gesprek met Edwin Atema, vakbondsbestuurder bij de FNV.

Replay: NT TV over de Hongaarse chauffeurs bij Van den Bosch | NT

Replay: NT TV over de Hongaarse chauffeurs bij Van den Bosch

Video

Na jaren procederen heeft de rechter Van den Bosch ongelijk gegeven. Het bedrijf betaalde chauffeurs een Hongaars salaris via zusterbedrijf in dat land. Maar dat mag niet, zegt het Hof nu. Want de truckers werkten in Nederland. En ze hebben dus recht op een Nederlands cao-loon. Wat betekent deze uitspraak voor andere bedrijven? En is dit het einde van deze schijnconstructies? NT TV ging erover in gesprek met Edwin Atema, vakbondsbestuurder bij de FNV.